Hoppa till innehåll

Mångsidig trevlig verksamhet för skolelever och familjer under höstlovet

På höstlovet den 18–22 oktober är det trevligt att semestra och vila upp sig men också att träffa kompisar inom fritidssysselsättning eller att prova på något helt nytt. Borgå stad erbjuder aktiviteter för skolelever i alla åldrar och för barnfamiljer.

På höstlovet den 18–22 oktober är det trevligt att semestra och vila upp sig men också att träffa kompisar inom fritidssysselsättning eller att prova på något helt nytt. Borgå stad erbjuder aktiviteter för skolelever i alla åldrar och för barnfamiljer.

Aktiviteter ordnas av Borgå stads kultur- och fritidstjänster med sina samarbetsparter.

En del av aktiviteterna är avgiftsbelagda och en del avgiftsfria. En del av verksamheten kräver förhandsanmälan. Anmälningen börjar tisdagen den 21 september kl. 9 på adressen www.borga.fi/hostlov. På sidan finns också närmare klockslag och annan information om evenemangen.

Kulturtjänster: Filmer, dikter och konst

Skollovsbio ordnas enligt tradition på BioRex. På tisdagen 19 oktober visas filmerna Baby-bossen: Familjeföretaget och Marvels nyhet Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. Du är välkommen på bio ensam, med en vän eller en vuxen. Biljetter (4 €/st.) kan köpas fr.o.m. den 21 september på servicekontoret Kompassen.

I diktverkstaden i Runebergs hem kan man den 20–24 oktober skriva sina egna dikter i familjen Runebergs anda. Barn får även uppleva museet med hjälp av roliga självständiga uppgifter. På höstlovet kan man också besöka konstutställningar i Konsthallen i Borgå och Galleri Gamla Kaplansgården.

Idrottstjänster: Bouldering, padel och reflexäventyr

Idrottstjänsterna erbjuder bl.a. den 18–20 oktober vid sidan av det traditionella idrottslägret möjligheten att lära sig boulder-klättring i klättercenter Grottan den 19 oktober och den nu populära padel i Baller Padel Borgå den 20 och 21 oktober. I Jonasbacken arrangeras den 21 oktober Reflexäventyr som var populärt förra året.

Ungdomstjänster: Regnbågar och skejtning

Ett avslappnat läger med regnbågstema som är öppet för alla under höstlovet i det idylliska ungdomscentret i Anjala 19–21.10 På lägret diskuteras HLBTIQA-teman och mångfald. Lägret är avsett för alla unga i åldern 13–17 oberoende av sexualitet och kön.

Torsdag 21.10 I Monttu i Zentra arrangeras igen under höstlovet lan. I lan får 13-åringar och äldre spela hela natten!

Ungdomstjänsterna arrangerar en skejtningsutflykt till Gårdsbacka skejthall i Helsingfors! Utflykten arrangeras på torsdag 21.10, då vi deltar i den allmänna skejtningsturen. Scootning och BMX-cykling är inte möjliga på denna tur.

Ungdomslokalerna håller öppet också på höstlovet. På tisdag 19.10 kan hela familjen klättra i Kertsi och musikrummet Soundi i Zentra har öppet hus kl. 12–18. På fredag 22.10 arrangeras det en rap-kväll i Zentra. Konserten har inga åldersgränser, personer under 13 år får komma in i sällskap med en vuxen. Bland annat en ung rapmusiker Lahti från Borgå uppträder.