Siirry sisältöön

Koululaisille ja perheille on tarjolla monenlaista hauskaa toimintaa talvilomalla

Talvilomalla 21.–27. helmikuuta on lomailun ja lepäilyn lisäksi mukava tavata ystäviä harrastusten parissa tai kokeilla jotain aivan uutta. Porvoon kaupunki tarjoaa toimintaa kaiken ikäisille koululaisille sekä lapsiperheille.

Talvilomatoiminnan järjestävät Porvoon kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut yhteistyökumppaneidensa kanssa. Ohjelma järjestetään terveysturvallisesti sekä ajantasaiset koronarajoitukset ja -suositukset huomioiden.

Tarjolla on sekä maksullista että maksutonta toimintaa. Osaan toiminnoista tulee ilmoittautua etukäteen. Ilmoittautuminen alkaa tiistaina 1. helmikuuta klo 9 osoitteessa www.porvoo.fi/talviloma . Sivustolta löytyy myös tapahtumien tarkemmat kellonajat sekä muuta lisätietoa.

Kulttuuripalvelut: Pajoissa dinosauruksia ja sarjakuvia, elokuvissa näkymättömyyspulveria

Taidetehtaan Studiossa järjestetään keskiviikkona 23.2. lapsiperheille suunnattu dinosauruspaja ja 3.–6.-luokkalaisille sarjakuvapaja. Paikkoja on rajoitetusti.

Perinteiset lomaviikon elokuvanäytökset järjestetään tuttuun tapaan BioRexissä. Tiistaina 22.2. ohjelmistossa osittain Porvoossakin kuvattu elokuva Vinski ja näkymättömyyspulveri (2021). Lippuja (4 €/kpl) voi ostaa 15.2. alkaen palvelupiste Kompassista.

Lähde kävelyretkelle Runebergin Porvooseen! Nouda itsellesi Runebergin kodista maksuton suunnistuskartta ja lähde kävelylle Runebergin perheen jalanjäljissä. Kotimuseo on auki normaalisti talvilomaviikolla. Ilmainen sisäänpääsy alle 18-vuotiaille.

Talvilomalla kannattaa myös käydä tutustumassa Porvoon Taidehallin, Galleria Kulman, Galleria Fikkan ja Galleria Vanha Kappalaisentalon taidenäyttelyihin. Vapaa pääsy.

Liikuntapalvelut: Luistelu- ja lumipeuhutapahtuma, valokuvasuunnistusta

Liikuntapalvelut tarjoaa muun muassa 21.–23. helmikuuta perinteisen liikuntaleirin lisäksi retken SuperParkiin 24.2. Talvilomaviikon aikana järjestetään myös koko perheen luistelu- ja lumipeuhupäivät sekä valokuvasuunnistusta.

Yleisöluistelua voi harrastaa niin isolla tekojääkentällä kuin jää- ja nuorisohallissakin.

Nuorisopalvelut: Rap- ja graffitityöpajat sekä perhekiipeilyä

Nuorisotilat ovat avoinna myös talvilomalla koko viikon. Nuorisotilojen toiminta on suunnattu 3.-luokkalaisille ja sitä vanhemmille nuorille. Alakouluikäisille tilat ovat avoinna iltapäivisin, vanhemmille nuorille myös iltaisin. Tilakohtaiset aukioloajat ja -päivät löytyvät verkkosivulta. Tiistaina 22.2. koko perheelle on tarjolla perhekiipeilyä Kertsissä klo 12–14.

Tiistaina 22.2. nuorisotila Zentrassa järjestetään kokopäivän tehotreeni aloitteleville ja nuorille räppäreille sekä graffiti – ja sketsaustyöpaja. Rap-työpajassa käsitellään rytmitystä, lyyristä sisältöä ja rimmaamistekniikoita. Graffiti- ja sketsaustyöpajassa luonnostellaan kuvia ja juodaan kahvia, rennolla meiningillä. Omat tussit ja sketchbookit voi ottaa mukaan. Myös paikanpäältä Zentrasta löytyy tarvittavat materiaalit ja välineet.

Torstaina 24.2. vietetään pulkkapäivää Linnamäellä, säävarauksella. Ohjelmassa on mm. tyylikkäin laskukilpailu ja muuta hauskaa talvipuuhaa. Oma mäenlaskuun sopiva väline kannattaa ottaa mukaan. Zentrasta löytyy muutama pulkka ja liukuri, jotka ovat yhteisessä käytössä. Mikäli lunta ei ole, ollaan Zentrassa, jolloin kaikenikäiset ovat tervetulleita.

Kevätkummun nuorisotilalla järjestetään YöNuokka- tapahtuma 7.-luokkalaisille ja sitä vanhemmille nuorille 24. helmikuuta–25. helmikuuta klo 20–08. YöNuokalla nuoret viettävät yön nuorisotilalla erilaisten toimintojen parissa pelaillen, kokkaillen ja liikkuen. Nuorisotyöntekijät suunnittelevat ohjelman, sekä vastaavat turvallisuudesta tapahtuman ajan. Ilmoittautuminen YöNuokkaan alkaa 1.2.22 klo 9 alkaen.