Hoppa till innehåll

Mångsidig trevlig verksamhet för skolelever och familjer på sportlovet

På sportlovet den 21–27 februari är det trevligt att semestra och vila upp sig men också att träffa kompisar inom fritidssysselsättning eller att prova på något helt nytt. Borgå stad erbjuder aktiviteter för skolelever i alla åldrar och för barnfamiljer.

Sportlovsaktiviteterna ordnas av Borgå stads kultur- och fritidstjänster med samarbetspartners. Programmet ordnas hälsosäkert och med beaktande av aktuella coronarestriktioner och -rekommendationer.

En del av aktiviteterna är avgiftsbelagda och en del avgiftsfria. En del av verksamheten kräver förhandsanmälan. Anmälningen börjar tisdagen den 1 februari klockan 9 på adressen https://www.borga.fi/sportlov . På sidan finns också närmare klockslag och annan information om evenemangen.

Kulturtjänster: Dinosaurier och serier på verkstäder, osynlighetspulver på bio

Onsdagen den 23 februari ordnas i Konstfabrikens Studio en dinosaurieverkstad för barnfamiljer och en serieverkstad för elever i årskurserna 3–6. Det finns ett avgränsat antal platser.

Semesterveckans traditionella filmföreställningar ordnas som vanligt i BioRex. Tisdagen den 22 februari visas filmen Vinski och osynlighetspulvret (2021), som delvis filmades i Borgå. Biljetter (4 €/st.) kan köpas från den 15 februari på servicekontoret Kompassen.

Ta en promenad i Runebergs Borgå! Hämta en gratis karta från Runebergs hem och ta en promenad i familjen Runebergs fotspår. Hemmuseet är öppet normalt på sportlovsveckan. Inträdet är gratis för personer under 18 år.

På sportlovet lönar det sig också att besöka konstutställningarna i Konsthallen i Borgå, Galleri Hörnan, Galleri Fikkan och Galleri Gamla Kaplansgården. Fritt inträde.

Idrottstjänster: Skridsko- och snöskojevenemang, fotoorientering

Idrottstjänsterna bjuder bland annat på det traditionella idrottslägret 21–23 februari och en utfärd till SuperPark den 24 februari. På sportlovsveckan ordnas också en skridsko- och snöskojdag för hela familjen samt fotoorientering.

Skridskoåkning för allmänheten ordnas både på stora konstisbanan och i ishallen och ungdomshallen.

Ungdomstjänster: Rap- och sketchningsverkstad samt familjeklättring

Ungdomslokalerna är öppna hela sportlovsveckan. Ungdomslokalernas verksamhet är avsedd för elever i årskurs 3 och uppåt. För barn i lågstadieålder är ungdomslokalerna öppna på eftermiddagarna, för äldre ungdomar också på kvällarna. De olika ungdomslokalernas öppettider finns på webbsidorna. Tisdagen den 22 februari kan hela familjen prova på klättring i Kertsi klockan 12–14.

I ungdomslokalen Zentra ordnas på tisdagen den 22 februari en heldags träning för unga nya rappare samt en graffiti- och sketchningsverkstad. På rap-verkstaden behandlas rytmik, lyriskt innehåll och rimtekniker. På graffiti- och sketchningsverkstaden sketchar vi, dricker kaffe och tar det lugnt. Du kan ta med egna tuschpennor och egen sketchbok. I Zentra finns också material och redskap som behövs.

Torsdagen den 24 februari ordnas en pulkadag på Borgåbacken om vädret tillåter. Vi tävlar bland annat i snyggaste åkturen och ordnar också annat skoj. Ta med egen pulka eller något annat att åka med. I Zentra finns några pulkor och peffisar som kan användas. Om det inte finns snö, är vi hela dagen i Zentra, dit unga i alla åldrar är välkomna.

I Vårberga ungdomslokal ordnas evenemanget NattNuokka för unga i årskurs 7 och uppåt 24 februari – 25 februari klockan 20–8. På NattNuokka får unga spendera natten i ungdomslokalen med olika aktiviteter, såsom att spela, laga mat och röra på sig. Ungdomsarbetare planerar programmet och ansvarar för säkerheten under evenemanget. Anmälan till NattNuokka börjar 1.2.2022 kl. 9.