Siirry sisältöön

Koululaisten talvilomalla kivoja uutuuksia ja vanhoja suosikkeja

Koululaisten talvilomaviikolla 17.–21. helmikuuta on jälleen monenlaista tekemistä tarjolla koululaisille ja perheille. Ilmoittautuminen nuoriso- ja liikuntapalveluiden talvilomatoimintoihin alkaa tiistaina 21.1. klo 9. Ilmoittautumislinkki avataan silloin toiminnan esittelyn kohdalta. Ilmoittautumiset ovat sitovia.

Koululaisten talvilomaviikolla 17.–21. helmikuuta on jälleen monenlaista tekemistä tarjolla koululaisille ja perheille. Ilmoittautuminen nuoriso- ja liikuntapalveluiden talvilomatoimintoihin alkaa tiistaina 21.1. klo 9. Ilmoittautumislinkki avataan silloin toiminnan esittelyn kohdalta. Ilmoittautumiset ovat sitovia.

Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumisohjeet löydät tapahtumakuvausten yhteydestä. Hinnat vaihtelevat leirien ja kurssien pituuden ja sisällön mukaan. Tarkista hintatiedot toiminnan esittelyn kohdalta. Tarjolla on myös maksutonta toimintaa.

Retkelle Messilään, SuperParkiin, Korkeasaareen tai Stadileirille Helsinkiin

Suosittu lasketteluretki Lahden Messilään on ollut tauolla muutaman vuoden, mutta nyt lähdetään jälleen porukalla rinteille perjantaina 21.2. Toinen liikunnallinen retki suuntautuu Vantaan SuperParkiin torstaina 20.2. Alle 7-vuotiailla tulee olla vanhempi henkilö mukana.

Myös Korkeasaaressa retkeillään. Eläinten talvea lähdetään ihmettelemään keskiviikkona 19.2. Tälle mukavalle retkelle voi lähteä koko perheen kanssa. Alle 10-vuotiaiden tulee olla aikuisen seurassa.

Yläkouluikäiset nuoret voivat suunnata Stadileirille. Tällä leirillä yövytään kaksi yötä helsinkiläisellä nuorisotilalla, kokataan yhdessä ja seikkaillaan porukalla kiinnostavissa paikoissa eri puolilla kaupunkia.

Alakoululaisten ja koko perheiden suosikki Kokonhallin Liikuntamaa on avoinna keskiviikkona ja torstaina klo 11–13. Luistelua voi harrastaa vaikka joka päivä, yleisöluisteluvuoroja on pallokentän tekojäällä, nuorisojäähallissa ja jäähallissa.

Vanhanajan kotileikkejä Runebergin kodissa ja leffoja Bio Rexissä

J. L. Runebergin kotimuseossa voi kokeilla erilaisia vanhanajan askareita kokonaisen viikon ajan 15.–23.2.  Keitä vaikka kahvia liedellä, paista runebergintorttuja ja pidä kahvikutsut! Voit myös kutoa oman raitasi räsymattoon tai valaa kynttilöitä. Puuhaamaan voi tulla museon aukioloaikoina, alle 10-vuotiaat leikkivät vanhemman seurassa. Museon pääsymaksu peritään vain aikuisilta.

Taidetehtaalla Bio Rexissä esitetään alakoululaisille mieluisia elokuvia torstaina 20.2. Elokuvia ovat Heinähattu, Vilttitossu ja Ärhäkkä Koululainen (suomeksi) ja Sune – Best Man (ruotsiksi). Edulliset kolmen euron liput tulevat myyntiin 3. helmikuuta palvelupiste Kompassissa, Rihkamatori B, arkisin klo 9-16.

Kaikki pelaa Zentrassa

Nuoristotila Zentrassa pelataan koko viikon ajan. Maanantaina on perheiden yhteinen pelipäivä. Lapset ja nuoret ovat tervetulleita pelailemaan yhdessä aikuisen kanssa. Pelien ikärajat ovat maanantaina 7+. Samaan aikaan vietetään myös kaikille avoimet Pelitoiminnan avajaiset, jossa mm. kerrotaan nuorisopalveluiden pelitoiminnasta, ja esitellään uusia laitteita sekä tiloja. Zentrasta löytyy myös liuta klassikkolautapelejä.

Tiistaina on avointa pelitoimintaa 5.-luokkalaisille ja sitä vanhemmille nuorille. Pelien ikärajat ovat 12+.

Keskiviikkona on E-Sports-päivä. Silloin tutustutaan ohjatusti e-urheiluun. Iltapäivällä klo 13–16 koolla ovat 5.-luokkalaiset ja sitä vanhemmat nuoret, pelien ikärajat 12+. Myöhemmin iltapäivällä, klo 16–20 ikäraja on 16+, eli ilta on tarkoitettu 7.-luokkalaisille ja sitä vanhemmille nuorille.

Suositut Lanit järjestetään torstain ja perjantain välisenä yönä 13-vuotiaille ja sitä vanhemmille nuorille. Laneihin pitää ilmoittautua etukäteen, mukaan mahtuu 20 osallistujaa. Nuorisopalveluilla on kymmenen pelikonetta, joita voi tarvittaessa lainata, mikäli ei ole mahdollisuutta ottaa omaa tietokonetta tai konsolia mukaan.

Talvilomatoiminnan järjestämisestä vastaa Porvoon kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut.

Lisätietoja:

nuorisotyöntekijä Mila Eriksson
puh. 0400 998 294
mila.eriksson@porvoo.fi

liikuntasihteeri Helena Forsbäck-Turunen
puh. 040 762 8606
helena.forsback-turunen@porvoo.fi

kulttuurikoordinaattori Miira Holländer
puh 040 5272 647
miira.hollander@porvoo.fi