Hoppa till innehåll

Roliga nyheter och gamla favoriter på skolelevernas sportlov

Under skolelevernas sportlovsvecka 17–21 februari ordnas igen många aktiviteter för skolelever och familjer. Anmälan till sportlovsaktiviteter som ordnas av ungdoms- och idrottstjänsterna börjar tisdag 21.1 kl. 9. Då öppnas en anmälningslänk vid presentationen av aktiviteten. Anmälan är bindande.

Under skolelevernas sportlovsvecka 17–21 februari ordnas igen många aktiviteter för skolelever och familjer. Anmälan till sportlovsaktiviteter som ordnas av ungdoms- och idrottstjänsterna börjar tisdag 21.1 kl. 9. Då öppnas en anmälningslänk vid presentationen av aktiviteten. Anmälan är bindande.

Närmare uppgifter och anmälningsanvisningar finns i beskrivningen av evenemangen. Priserna varierar enligt lägrens och kursernas längd och innehåll. Kolla priset i presentationen av aktiviteten. Det finns också avgiftsfri verksamhet.

På utfärd till Messilä, SuperPark, Högholmen eller Stadiläger i Helsingfors

Den populära slalomutfärden till Messilä i Lahtis har haft paus några år, men nu åker vi igen till backarna tillsammans fredag 21.2. En annan sportutfärd ordnas till SuperPark i Vanda torsdag 20.2. Barn som inte fyllt sju år ska ha sällskap av en vuxen.

Du kan också åka på utfärd till Högholmen onsdag 19.2 för att se hur djuren har det på vintern. Hela familjen kan delta i den här trevliga utfärden. Barn under 10 år bör ha sällskap av en vuxen.

Ungdomar i årskurs 7–9 kan åka på Stadiläger. Deltagarna i det här lägret övernattar i en ungdomslokal i Helsingfors, tillreder mat tillsammans och går på äventyr på intressanta platser på olika håll i staden. 

Idrottsvärlden i Kokon som är populär bland elever i årskurs 1–6, och hela familjen, är öppen onsdag och torsdag kl. 11–13. Skrinna kan du fast varje dag, det finns turer för allmänheten på bollplanens konstis, i ungdomsishallen och ishallen.

Gammaldags hemlekar i Runebergs hem och filmer i Bio Rex

I J.L. Runebergs hem kan du prova på olika gammaldags sysslor under hela veckan 15–23.2. Koka kaffe på spisen, baka Runebergstårtor och ordna ett kaffekalas! Du kan också väva en egen rand i en matta eller stöpa ljus. Du kan komma och leka under museets öppettider, barn under 10 år tillsammans med en vuxen. Endast vuxna behöver betala inträdesavgift till museet.

I Bio Rex i Konstfabriken visas filmer för lågstadieelever torsdag 20.2. Filmerna är Heinähattu, Vilttitossu ja Ärhäkkä Koululainen (på finska) och Sune – Best Man (på svenska). De förmånliga biljetterna som kostar tre euro kommer till försäljning den 3 februari i servicekontoret Kompassen, Krämaretorget B, vardagar kl. 9–16.

Spel i Zentra

I ungdomslokalen Zentra spelas hela veckan. På måndagen är det gemensam speldag för familjer. Då är barn och unga välkomna att spela tillsammans med en vuxen. På måndagen är åldersgränsen för spelen 7+. Samtidigt ordnas en för alla avsedd öppning av spelverksamheten, då ungdomstjänsterna berättar om sin spelverksamhet och presenterar nya maskiner och sina lokaler. I Zentra finns också en mängd klassiska brädspel.

På tisdagen ordnas öppen spelverksamhet för elever i årskurs 5 och uppåt. Åldersgränsen för spelen är 12+.

På onsdagen är temat e-sport. Då kan du bekanta dig med e-sport under handledning. På eftermiddagen kl. 13–16 träffas elever i åk 5 och uppåt, åldersgränsen för spelen är 12+. Senare, kl. 16–20, är åldersgränsen 16+, dvs. kvällen är avsedd för elever i åk 7 och uppåt.

Det populära LAN-partyt ordnas natten mellan torsdag och fredag för 13-åringar och äldre ungdomar. Till LAN-partyt krävs förhandsanmälan, det finns plats för 20 deltagare.  Ungdomstjänsterna har tio speldatorer som kan lånas vid behov, om man inte har möjlighet att ta med sig egen dator eller konsol.

Sportlovsaktiviteterna arrangeras av Borgå stads kultur- och fritidstjänster.

Ytterligare information:

ungdomsarbetare Mila Eriksson
tfn 0400 998 294
mila.eriksson@porvoo.fi

idrottssekreterare Helena Forsbäck-Turunen
tfn 040 762 8606
helena.forsback-turunen@porvoo.fi

kulturkoordinator Miira Holländer
tfn 040 5272 647
miira.hollander@porvoo.fi