Siirry sisältöön

Koulut alkavat keskiviikkona – oppimisen iloa ja yhteisöllisyyttä

Kouluvuosi alkaa Porvoossa keskiviikkona 11. elokuuta.

Kouluvuosi alkaa Porvoossa keskiviikkona 11. elokuuta.

Peruskoulut ja toinen aste aloittavat lähiopetuksessa samoja terveysturvallisuusohjeita noudattaen kuin keväällä. Kasvomaskisuositus koskee kaikkia 4. luokasta ylöspäin, sekä yhdysluokkia 3.–4.

Lukuvuoden 2021–2022 laaja-alaiseksi teemaksi on valittu yhteisöllinen hyvinvointi kaikissa Porvoon kouluissa.

Kaupunkiimme on kuluvan vuoden aikana muuttanut noin 300 uutta porvoolaista ja kouluikäisiä lapsia heistä on noin 30.

– On hienoa, että Porvoo koetaan vetovoimaisena lapsiperheiden keskuudessa. Meillä on Porvoossa osaava opetus- ja sen tukihenkilöstö ja heidän lisäkseen todella toimiva vanhempainyhdistystoiminta, josta saamme yhteisöön paljon monipuolista hyvinvointia, ja jonka merkitys korostuu etenkin näin erityisinä aikoina. Kasvurauhaa sekä aitoa oppimisen iloa niin lapsille, nuorille, koteihin kuin henkilöstölle, toivottaa sivistysjohtaja Sari Gustafsson alkavan lukuvuoden kynnyksellä.

– Terveysturvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomioita kouluissa myös tänä syksynä. Kevääseen nähden koronatilanne on muuttunut delta-muunnoksen vuoksi. Muunnos on tarttuvampi kuin aiemmat virusvariantit, ja nyt on oltava vieläkin tarkempia etäisyyksien, käsihygienian ja maskien kanssa, korostaa tartuntataudeista vastaava lääkäri Jeff Westerlund.

12–15-vuotiaiden koronarokotuksista tiedotetaan Wilman kautta ensi viikon alussa.

Uusia rehtoreita ja uusi Jokilaakson koulurakennus

Kolmeen kouluun on valittu uusi rehtori. Peipon koulussa rehtorina toimii Kari Rönkkö, Pääskytien koulussa Antti Ylöstalo ja Kvarnbackens skolassa Lena Törnqvist. Linnajoen koulun virka-apulaisrehtorina toimii Arttu Piispanen ja Albert Edelfeltin koulun virka-apulaisrehtorina Seppo Ahonen. Linnankosken lukion aikuislinjasta vastaavana apulaisrehtorina toimii puolestaan Timo Juntunen.

– Porvoossa alkaa kaksivuotinen pilotti aluerehtoreiden muodossa, jonka toivomme tuovan hyvää synergiaa koulujen kesken ja alueille yleensä, kertoo koulutusjohtaja Jari Kettunen.

Suomenkielisissä koulutuspalveluissa läntisellä alueella aluerehtorina toimii Juha Levänen ja itäisellä Päivi Outinen. Lisäksi erityisen tuen aluerehtorina toimii Susanna Kareinen. Ruotsinkielisissä koulutuspalveluissa aluerehtoreina toimivat Johannes Nygren ja Carola Wiksten ja oppilastuen ja hyvinvoinnin rehtorina Anne Smolander.

– Koulurakennuspuolella hieno uutinen on, että Jokilaakson koulu on valmistunut ja siellä päästään nyt aloittamaan opetussuunnitelman mukaisissa tiloissa. Jokilaakson koulu muodostui, kun Tuorilan ja Kerkkoon koulut yhdistettiin. Koulu sijaitsee Kerkkoossa, ja sen yhteydessä toimii myös esiopetus, jatkaa Jari Kettunen.

Myös perusopetuksen Iltapäivätoiminta käynnistyy heti ensimmäisenä koulupäivänä. Toiminnassa noudatetaan vastaavia tuvallisuusohjeita kuin koulutoiminnassa. Iltapäivätoimintaan osallistuu noin 670 porvoolaista lasta lukuvuonna 2021–2022. 

Uutta lukuvuodessa on laajennetun oppivelvollisuuden ja toisen asteen maksuttomuuden alkaminen.

– Porvoossa on erittäin hyvä tilanne jatko-opintopaikkojen suhteen. Uudistuksen eteen on tehty runsaasti työtä, mutta varmasti tuleva lukuvuosi opettaa meille yhteisesti paljon lisää aiheesta käytännön kautta, kommentoi koulutusjohtaja Rikard Lindström.

Huomioidaan koululaiset liikenteessä

Porvoon peruskouluissa on tällä hetkellä noin 5600 oppilasta. Ensimmäisen luokan aloittaa 570 oppilasta, ja monelle se tarkoittaa ensimmäistä kertaa yksin liikenteessä. Kaupunki työskentelee jatkuvasti liikenneturvallisuuden eteen ja on mm. parantanut ja selkeyttänyt saattoliikennejärjestelyjä useiden koulujen osalta.

– Muistetaan, että lapsia liikkuu nyt itsenäisesti tavallista enemmän liikenteessä. Otetaan lapset huomioon ja ollaan kiirehtimättä, muistuttaa koulutusjohtaja Rikard Lindström.

Oppilaskuljetukset hoidetaan sivistyslautakunnan hyväksymän kyyditysohjelman mukaisesti. Yksittäisten oppilaiden kuljetuksiin liittyviin kysymyksiin, ota yhteys koulu.kuljetus@porvoo.fi

Lukuvuoden 2021–2022 työ- ja loma-ajat

Syyslukukausi alkaa 11.8.2021
Syysloma 18.-22.10.2021
Syyslukukausi päättyy 22.12.2021
Kevätlukukausi alkaa 10.1.2022
Talvilomaviikko 21.-25.2.2022
Lukuvuosi päättyy 4.6.2022