Siirry sisältöön

Kouluterveyskyselyn tulokset julki – Porvoon tulokset esitetään myöhemmin syksyllä   

Kouluterveyskyselyn vuoden 2023 valtakunnalliset tulokset on julkaistu tänään. Porvoota koskevat tulokset julkaistaan ja käsitellään kaupungin yhteisissä tilaisuuksissa marraskuussa.

Porvoon kaupungin tunnus.

Valtakunnallisen ja paikallisen kouluterveyskyselyn tulokset kertovat kattavasti lasten ja nuorten hyvinvoinnista. THL:n kehittämispäällikkö ja kouluterveyskyselyn vastaava tutkija Jenni Helenius tulee kahteen tilaisuuteen avaamaan Porvoon tuloksia:  

  • Avoin tilaisuus 21.11. kello 17.30 huoltajille, yhdistystoimijoille ja päättäjille. Tilaisuuden järjestäjänä toimii Porvoon vanhempainyhdistykset ry (POFF) yhteistyössä Porvoon kaupungin kanssa.  
  • Kohdennettu tilaisuus 22.11. Porvoon kaupungin ja Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen henkilöstölle, verkostotoimijoille ja päättäjille.  

Tavoite yhteisillä tilaisuuksilla on, että kaikilla olisi sama tilannekuva Porvoon lasten ja nuorten hyvinvoinnista.

– Asia on yhteinen, siksi yhdistämme voimia. On tärkeää, että olemme saman tiedon äärellä samanaikaisesti ja viemme asiat yhdessä eteenpäin. Tämä todellakin on yhteistyötä, iloitsee sivistysjohtaja Sari Gustafsson.

– Jokainen toimija voi tämän jälkeen valita omalle sektorilleen omat kehittämistoimenpiteet. Porvoon kokonaiskuvaa käsitellään myös lasten ja nuorten hyvinvointityöryhmässä, jatkaa hyvinvointikoordinaattori Petra Bärlund-Hämäläinen. 

Tulokset avaavat paitsi lasten kokemuksia kouluarjesta, myös esimerkiksi heidän osallisuuttaan ja ystävyyssuhteitaan, arkirutiinien merkitystä hyvinvoinnille ja tunnetta omasta terveydentilasta. 

– Huoltajat ovat tärkeä linkki tässä kokonaisuudessa. Avoimessa tilaisuudessa keskitymmekin ennen kaikkea siihen, miten huoltajat voivat näihin asioihin vaikuttaa, toteaa POFFin puheenjohtaja Marika Salomaa. 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tuottama valtakunnallinen kouluterveyskysely toteutetaan joka toinen vuosi. Kyselyyn osallistuvat peruskoulun 4. ja 5. luokkien oppilaat, 8. ja 9. luokan oppilaat ja lukioiden sekä ammatillisten oppilaitosten 1. ja 2. vuosikurssin opiskelijat. Keväällä 2023 kyselyyn vastasi noin 260 000 lasta ja nuorta. Porvoo on osallistunut kyselyyn alusta lähtien eli vuodesta 1996. 

Kouluterveyskyselyn tulokset on julkaistu THL:n tulospalvelussa 21. syyskuuta. Oppilaitoskohtaiset tulokset valmistuvat syyskuussa, ja ne toimitetaan suoraan oppilaitoksille.