Siirry sisältöön

Kulttuuri menee Uudenmaan kyliin – tarjoa sisältöä!

Uudenmaan kulttuuritoiminnan kehittämistehtävä Kulttuuri kylässä avaa avoimen tarjouskilpailun taiteilijoille ja luovan alan ammattilaisille. Heillä on mahdollisuus tarjota kulttuuri- ja taidesisältöjä kuntien ostettavaksi 1500 euron hinnalla.

Trubaduuri soittaa kitaraa ulkona.

Tuotantoja toteutetaan Uudenmaan alueen kylissä ja kuntien taajamissa. Alueena ovat ensisijaisesti Länsi- ja Keski-Uusimaa, mutta sisältöjä voi tarjota myös Itä-Uudellemaalle. Helsinki, Vantaa ja Espoo eivät kuulu alueeseen.

Haun tavoitteena on tarjota kyliin, taajamiin ja pieniin kuntiin monipuolista ja laadukasta kulttuuritoimintaa. Onko sinulla idea tapahtumasta tai toiminnasta, jonka haluaisit tarjota kylien asukkaille? Haemme erityisesti taide- ja kulttuurisisältöjä, jotka innostavat eri-ikäisiä asukkaita tekemään, näkemään ja kuulemaan sekä kohtaamaan toisiaan.

– Kokeilemme samalla uudenlaista kulttuuritoiminnan hankintamallia, käänteistä kilpailutusta. Kyse on ostopalvelusta, ei kunnan myöntämästä avustuksesta tai työsuhteisesta toimeksiannosta. Ostettavan palvelun hinta on valmiiksi määritelty, joten tarjoajat kilpailevat palvelun sisällöllä ja sen laadulla. Vastaavaa mallia on toteutettu kulttuurialalla muun muassa Joensuussa ja Mikkelissä, missä siitä on saatu hyvää palautetta myös luovan alan toimijoilta, kertoo kehittämiskoordinaattori Sari Hilska.

– Haemme yksittäisiä tapahtumia, mutta myös tapahtumasarjoja tai kiertueita, jotka voidaan toistaa samanlaisena tai pienin muutoksin eri kylissä ja taajamissa, vaikka usean kunnan alueella. Erityisesti haetaan sisältöjä, jotka voidaan toteuttaa monenlaisissa kylien ja kuntien tiloissa, kuten kylätaloissa ja kesätoreilla, Hilska jatkaa.

Tarjoa sisältöjä viimeistään 2. toukokuuta

Tarjoajina voivat olla taide- ja kulttuurialan ammattilaiset, kuten eri alojen yksittäiset itsensä työllistävät taiteilijat tai taiteilijaryhmät, yhdistykset, osuuskunnat ja yritykset.

Tarjousten jättöaika on 7.4.–2.5.2022.

Kunnat ostavat sisältöjä kesä- ja syyskaudelle 2022. Valinnat ostopalveluista tehdään toukokuussa. Valintoja voidaan täydentää myöhemmin.

Ohjeet ja tarjouslomake tarjousten jättäjille on julkaistu sivulla Kulttuuri kylässä -kehittämistehtävän sivuilla.

Sari Hilska

Kulttuurisuunnittelija

SARI.HILSKA@porvoo.fi +358 40 482 2004