Siirry sisältöön

Kulttuuripalvelut saavuttivat noin 90 000 osallistujaa vuonna 2020

Poikkeuksellisesta vuodesta huolimatta Porvoon kaupungin kulttuuripalveluiden museo-, näyttely- ja tapahtumatiloissa vieraili viime vuonna yli 50 000 kävijää.

Poikkeuksellisesta vuodesta huolimatta Porvoon kaupungin kulttuuripalveluiden museo-, näyttely- ja tapahtumatiloissa vieraili viime vuonna yli 50 000 kävijää.

Normaaleissa olosuhteissa Porvoon kaupungin kulttuuripalveluiden museo-, näyttely- ja tapahtumatiloissa vierailijoita on vuoden aikana yli puolet enemmän. Viime vuonna tilat olivat osittain suljettuina poikkeusolosuhteiden takia ja yleisömääriä rajoitettiin koronarajoitusten ja turvallisuusohjeiden mukaisesti. Tapahtumatiloissa rajattiin yleisömäärää ja kävijöitä otettiin vastaan alle puolet tilojen normaalista kapasiteetista. Tästä huolimatta fyysisiä kulttuurielämyksiä, kuten taide-, konsertti- ja teatterielämyksiä haki viime vuonna yli 50 000 kävijää. 

– Rajoitettu, käytössä ollut kapasiteetti täyttyi. Viime vuoden kävijämäärät olivat edellisiin vuosiin verrattuna samoissa luvuissa ottaen huomioon, että tilat ovat olleet suljettuina osan vuodesta eikä ryhmiä ole otettu vastaan. Tämä osoittaa sen, että poikkeusoloista huolimatta taide-elämykset kiinnostavat, ja taiteen ja kulttuurin tarve on jatkanut kasvuaan, toteaa kulttuurituottaja Thomas Weissman.

Museot-, näyttely- ja tapahtumatilat olivat suljettuna viime keväänä 17.3.–31.5. ja syksyllä 31.11.–31.12.2020. 

Digitaaliset kulttuuripalvelut ovat tulleet jäädäkseen

Poikkeusolojen takia suuri osa viime vuoden kulttuuritapahtumista ja kulttuuritoiminnasta jouduttiin siirtämään tulevaisuuteen tai toteuttamaan hyvin rajallisella yleisömäärällä. Uudet digitaaliset palvelut, joita kehitettiin korvaamaan fyysisiä konsertteja, tapahtumia, näyttelyitä ja työpajoja, otettiin heti hyvin vastaan. Digitaalinen ohjelma on helposti saatavilla, se madaltaa kynnystä osallistua ja saavuttaa yleisöä myös Porvoon rajojen ulkopuolella.

Porvoon kaupungin kulttuuripalveluiden digitaaliset tuotannot saavuttivat viime vuonna noin 38 000 katsojaa. Digituotantojen saaman suuren suosion seurauksena kulttuuripalvelut ovat päättäneet panostaa digituotantoihin jatkossakin. 

– Koronapandemia ohjasi meidät uusille vesille, ja iloksemme voimme todeta, että hyppy digivesille oli kannattavaa, opettavaa ja arvostettua. Digituotannot ovat tulleet jäädäkseen osana kaupungin kulttuuripalveluita, toteaa kulttuurikoordinaattori Miira Holländer. Porvoon kaupungin kulttuuripalvelut julkaisi viime vuoden aikana 27 erilaista digitaalista elämystä.

– Ymmärrys kulttuurin ja taiteen merkityksestä yhteiskunnalle on vuoden aikana kasvanut. Kulttuuri- ja taidekokemukset vaikuttavat vahvasti kuntalaisten hyvinvointiin ja terveyteen sekä yhteisöllisyyden tunteeseen, sanoo kulttuuripalveluiden päällikkö Susann Hartman ja iloitsee, että palvelutarjonta on laajentunut ja löytänyt uusia muotoja. Digitaalinen kulttuuritarjonta löytyy koottuna osoitteesta www.porvoo.fi/digikulttuuri

Lisätietoja:Thomas Weissman, kulttuurituottaja, 040 489 9920, thomas.weissman@porvoo.fi