Siirry sisältöön

Kvarnbacken skolassa ryhdytty toimenpiteisiin kouluruokailun turvaamiseksi

Kvarnbacken skolassa on todettu kolme tapausta, jossa kouluruokailun yhteydessä on ruoan seasta löytynyt nuppineula. Tällä viikolla tapauksia on todettu kaksi, viimeksi torstaina, 24. marraskuuta.

Porvoon kaupungin tunnus.

Kukaan ei ole nielaissut nuppineulaa, vaan ne on löydetty ruoasta ennen niiden joutumista suuhun.

– Nämä ovat erittäin ikäviä tapauksia, ja niihin suhtaudutaan hyvin vakavasti. Onneksi kukaan ei ole vahingoittunut, koulutusjohtaja Rikard Lindström toteaa.

Koulussa on ryhdytty nopeasti toimenpiteisiin. Oppilaille on kerrottu kuinka vakavasta asiasta on kyse, ja tapausten selvittelyä jatketaan. Ruokalan ovet on lukittu ruokailuajankohtien väliseksi ajaksi ja yleisiltä ilmoitustauluilta on kerätty kaikki nuppineulat pois. Huomisesta, perjantaista alkaen oppilaat eivät itse annostele ruokaa, vaan aikuiset annostelevat oppilaiden ruoan. Myös esikoululaisten ruoka annostellaan henkilökunnan toimesta.

– Tällä pyrimme varmistamaan sen, ettei kukaan oppilaista ole kosketuksissa ruoan kanssa ennen ruokailua. Myös aikuisten läsnäoloa ja valvontaa on lisätty ruokalassa, Lindström kertoo.

Myös poliisi on tietoinen tapahtuneesta.

– Toivomme, että kodeissa puhutaan tästä lasten kanssa vakavasti, ja siitä millaisia seurauksia tällaisella toiminnalla voi olla. Pyydämme kaikkien apua, että tämäntapainen ilkivalta saadaan loppumaan koulussa. On tärkeää, että voimme palata mahdollisimman pian normaalin kouluarkeen, ja että koulupäivä on turvallinen kaikille oppilaille, Rikard Lindström toteaa.