Hoppa till innehåll

Åtgärder för att trygga skollunchen har vidtagits vid Kvarnbackens skola

Vid Kvarnbackens skola har konstaterats tre situationer där man vid skollunchen har hittat en knappnål bland maten. Den här veckan har två situationer konstaterats, senast torsdagen den 24. november.

Porvoon kaupungin tunnus.

Ingen har svalt en knappnål utan de har upptäckts i maten innan de hamnat i munnen på någon.

– Det här är oerhört tråkigt och vi tar situationerna på stort allvar. Som tur har ingen kommit till skada, konstaterar utbildningsdirektör Rikard Lindström.

I skolan har man snabbt skridit till åtgärder. Man har talat med eleverna om hur allvarliga saker det handlar om och utredningen av fallen fortsätter. Matsalens dörrar är låsta mellan lunchtidpunkterna och alla nålar har plockats bort från de allmänna anslagstavlorna. Från i morgon fredag tar eleverna inte mat själv utan de vuxna lägger upp maten åt eleverna. Också förskoleelevernas lunch läggs upp av personalen.

– Så här försäkrar vi oss om att ingen av eleverna är i kontakt med maten innan man äter. Antalet vuxna som är närvarande och övervakar matsituationen är större än vanligt, berättar Lindström.

Också polisen är medveten om det skedda.

– Vi hoppas att man hemma talar allvarligt om det här med barnen, och om hurdana konsekvenser den här sortens verksamhet kan ha. Vi ber om allas hjälp så att vi får slut på den här skadegörelsen i skolan. Det är viktigt att vi så snabbt som möjligt kan återgå till en vanlig vardag i skolan och att skoldagen är trygg för alla elever, konstaterar Lindström.