Siirry sisältöön

Kvarnbackens skolan ruokalaan asennetaan valvontakameroita

Kvarnbackens skolassa on todettu useita tapauksia, joissa on löytynyt nuppineula ruoan seasta kouluruokailun yhteydessä. Nyt kaupunki on päättänyt asentaa valvontakameroita koulun ruokalaan koululounaan turvaamiseksi.

Porvoon kaupungin tunnus.

Viime syksynä nuppineuloja löytyi kouluruuan seasta useita kertoja. Koulu ryhtyi toimenpiteisiin valvonnan tehostamiseksi ja tilanne rauhoittui. Maaliskuussa löytyi jälleen uusi nuppineula.

Valvontakamerat asennetaan perjantaina 5. toukokuuta ja otetaan käyttöön seuraavalla viikolla. Koulu tiedottaa vielä erikseen perheille siitä, minä päivänä kamerat ovat käytössä.

– Haluamme turvata kouluruokailun sekä oppilaille että henkilökunnalle. Toivomme, että voimme nopeasti palata tavalliseen arkeen koulussa, kertoo Rikard Lindström, ruotsinkielisen perusopetuksen ja lukiokoulutuksen johtaja.

Ruokalaan asennetaan kaksi valvontakameraa ruokalinjaston yläpuolelle. Kamerat kuvaavat ruokailuastiat sekä ne henkilöt, jotka liikkuvat linjastolla. Ruokalaa ei kuvata kokonaisuudessaan. Videotallenteet käytetään ainoastaan mahdollisten ruokalaan ja ruokaan liittyvien ilkivaltatapausten selvittämiseksi. Videotallenteet säilytetään neljä viikkoa. Ainoastaan rajatulla joukolla on tarvittaessa oikeus katsoa tallenteita.

Kameravalvonta toteutetaan Porvoon kaupungin kiinteistöissä muun muassa omaisuuden suojaamiseksi ja tiloissa oleskelevien henkilöiden henkilökohtaisen turvallisuuden varmistamiseksi sekä turvallisuutta vaarantavien tilanteiden ennaltaehkäisemiseksi.