Siirry sisältöön

Lapsiperheiden ilmaistapahtuma Luova lauantai palaa Taidetehtaalle huhtikuussa

Lapsiperheet toivotetaan jälleen tervetulleiksi suureen taidetapahtumaan Taidetehtaalle. Mielikuvitukselliset, isot ja leikkisät non-stop taidepajat valtaavat Avanti-salin, Tehdassalin ja lämpiön lauantaina 22. huhtikuuta kello 10–14.

Luova lauantai

– Haluamme tapahtuman kautta vahvistaa lastenkulttuuritarjontaa Taidetehtaalla ja antaa mahdollisuuden leikkiä taiteen parissa matalalla kynnyksellä. Taidepajat luovat tilaan oman jännittävän maailman missä yleisöllä on mahdollisuus sekä tarkkailla että itse osallistua. kertoo kulttuurituottaja Thomas Weissman.
Tapahtuman teemana on liikkeet ja kuviot. Yleisö pääsee uppoutumaan moniaistiseen ihmemaahan, leikkimään varjojen ja valojen kanssa Tehdassalissa ja piirtämään lämpiön ikkunoihin.

– Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua, vaan tiloissa liikutaan vapaasti omassa tahdissa. Sisällöstä löytyy varmasti paljon iloa sekä lapsille että aikuisille. Tahdomme mahdollistaa perheille yhteistä tekemistä taiteen parissa matalalla kynnyksellä, kertoo kulttuurituottaja Veronica Svenskberg.

Taidepajojen vetäjät ovat taiteen ammattilaisia. Janne Parviainen on muun muassa tuttu viime vuoden Luovasta Lauantaista ja tämän vuoden Porvoon Valoista. Hänen Taidetehtaan lämpiössä nähty fresko oli yksi yleisön suosikeista. DOT rf (Föreningen för Drama och teater) on draamapedagoginen osaamiskeskus, joka toteuttaa muun muassa aikamatkoja, yleisötöitä ja draamanopetusta. Recover Laboratory on monitaidekollektiivi ja immersiivisen taiteen pioneeri! Porvoossa koettava <3 (pienempi kuin kolme) on valittu Suomen edustajaksi eurooppalaisen kehittämishankkeeseen circusnextiin.

Recover Laboratory: <3 (pienempi kuin kolme)

<3 (pienempi kuin kolme) on säihkyvä ja kupliva maailma, joka perustuu iloon, leikkiin ja vapauteen. Taianomaisen saaren jakavat ihmiset ja Möntit: soikea, spiraali, ontto ja monet muut. Esiintyjät kutsuvat sinut matkalle absurdiin ja immersiiviseen ihmemaahan. Voit tarkkailla maailmaa tai osallistua hauskanpitoon: leikkiä saippuakuplilla, kuunnella simpukkaa tai kuiskata tuubiin!

Dot ry: Varjojen metsä

Tule leikkimään valojen ja varjojen kanssa! Tässä leikkisässä laboratoriossa saa tutkia varjojen ja valojen maailmaa Teatterikoulu DOTin pedagogien kanssa. Miten luodaan värikkäitä varjoja? Entä miten varjot saadaan liikkumaan? Tule kokeilemaan!

Janne Parviainen: Kuvioita ikkunassa

Kuvio-pajassa piirretään erilaisia kuvioita ja muotoja Taidetehtaan lämpiön ikkunoihin värikkäillä uv-tusseilla. Pajaa ohjaa taiteilija Janne Parviainen.

Tapahtumassa jaetaan myös värikkäitä ilmapalloja kotiin vietäväksi.

Tapahtuma järjestetään osana Porvoon kulttuuripalveluiden ohjelmasarjaa Maailman tärkeimmälle yleisölle.