Siirry sisältöön

Lasten tanssiaiset järjestetään tänä vuonna etänä

Perinteeksi muodostuneet Lasten valtiopäivätanssiaset järjestetään tänä vuonna uudella tavalla, kun Porvoon 3.–4.-luokkalaiset osallistuvat tapahtumaan etänä omissa luokkahuoneissaan perjantaina 26. maaliskuuta klo 10.00–10.45.

Normaalioloissa yli 600 porvoolaista kolmasluokkalaista kokoontuisi tähän aikaan vuodesta Urheiluhallissa järjestettävään tapahtumaan, jonka esikuvana toimii Porvoon valtiopäivien yhteydessä vuonna 1809 järjestetyt valtiopäivätanssiaiset.

Koska tanssiaiset jouduttiin koronapandemian takia perumaan viime keväänä ja toistamiseen jälleen tänä keväänä, osallistuu tämän vuoden etätapahtumaan kaksi vuosiluokkaa. Ohjelmaan kuuluu kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujulan juhlapuhe, etukäteen videoitu valtiopäiväaiheinen opastus läpi Vanhan Porvoon, tanssia tilanteen mahdollistamalla tavalla ja muuta valtiopäiväaiheista sisältöä.

− Lapset ovat ansainneet piristystä arkeen ja yhteisen tapahtuman toteutus uudella, korona-aikaan sopivalla tavalla on tervetullutta koulujen arkeen, iloitsee sivistysjohtaja Sari Gustafsson.

Juhlan juontaa Jenny Törnroos ja oppaina toimivat Maria Kovanen sekä Hannele Tenhovuori. Tansseja johtaa Erja Askolin puolisonsa Esa Karppisen kanssa ja orkesterissa soittaa musiikkiopiston opettajia. Luokkiin tarjoillaan aleksanterinleivoksia ja mehua.

− Olemme iloisia, että voimme näinä aikoina tarjota kulttuurielämyksen yli 1300 lapselle ja opettajalle, toteaa kulttuurikoordinaattori Miira Holländer.

Juhlien turvallisuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Oppilaat osallistuvat juhlaan omissa luokkahuoneissaan, eivätkä lapsiryhmät sekoitu keskenään. Lapset pesevät ja desinfioivat kätensä ennen ja jälkeen tanssimisen. Juhlien tarjoilu järjestetään oppilaiden omissa luokissa pulpettien ääressä vain oman luokan kesken. Myös tuolloin huolehditaan hyvästä käsihygieniasta.

− On erittäin hienoa, että voimme näinä aikoina tarjota porvoolaisille lapsille tällaisen ainutlaatuisen kulttuurielämyksen. Olemme keskustelleet tapahtuman turvallisuudesta useaan otteeseen, ja yhdessä kaupungin tartuntalääkäri Jeff Westerlundin kanssa todenneet, että tapahtumaa on turvallista järjestää. Haluamme tuoda iloa arkeen ja kunnioittaa pitkän historian merkitystä, toteaa kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula.

Tapahtuman on tuottanut Porvoon kaupungin kulttuuripalvelut yhteistyössä Porvoon museon kanssa. Lasten tanssiaiset järjestetään osana Porvoo 675-juhlavuotta.