Siirry sisältöön

Legendaarinen DJ Börje viihdyttää jälleen diskokansaa Porvoossa

Kaipaatko iloista menoa, tarttuvia rytmejä, iki-ihania 60–80-luvun kappaleita? Niitä on tarjolla senioridiskossa diskopallon kimalluksen alla Taidetehtaalla maanantaina 22. toukokuuta. Mikä parasta, tanssimaan pääsee jo klo 14–16!


– Tapahtuma on kaikille maksuton eikä ikärajoja tunneta. Myös pyörätuoleilla ja rollaattoreilla liikkuvat mahtuvat hyvin mukaan tanssimaan. Mitään tanssipakkoakaan ei ole – tähän diskoon voi hyvin tulla vain nauttimaan tunnelmasta, kertoo kulttuuripalvelukoordinaattori Sari Hilska kaupungilta.

Tiskijukkana toimii alan legenda, dj Börje, eli Bore Wanner, joka saa taatusti väen viihtymään sekä tanssilattialla että yleisön puolella. Hän soittaa musiikin taidokkaasti vinyylilevyiltä, juontaa ja tanssii mukana. Askelkuvioihin antaa vinkkejä myös muiden mukana tanssiva Taidetehtaan tanssikoulun tanssinopettaja Julia Gustafsson. Börje on yksi Suomen ensimmäisistä ammattimaisista tiskijukista, joka aloitti uransa jo 1970-luvulla. Kun silloinen tanssiväki tuli jälleen diskoikään, alkoi myös dj Börjellä uusi vaihe urallaan – porvoolaisittain on mukava tietää, että se alkoi nimenomaan Porvoossa vuonna 2018, jolloin senioridisko järjestettiin ensimmäisen kerran!

Sen jälkeen dj Börjen diskot ovat keränneet nostalgisesta pop- ja iskelmämusiikista, tanssista ja iloisesta meiningistä nauttivaa yleisöä Porvoon lisäksi pääkaupunkiseudulla ravintoloiden retrodiskoissa ja senioritapahtumissa. Porvoossa senioridisko järjestetään nyt kuudennen kerran.

Taidetehtaalla yleisöä palvelee ravintola Fabriken, jossa on tarjolla sekä lounasta klo 11–14 että virvokkeita kello 16:een asti, huom. omakustanteinen.

Tapahtuman järjestävät Porvoon kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalvelut yhteistyössä Siskot ja Simot ry:n vapaaehtoisten kanssa.