Hoppa till innehåll

Legendariska DJ Börje underhåller igen diskofolket i Borgå

Vill du ha glatt hålligång, smittsamma rytmer, härliga låtar från 60–80-talet? Detta erbjuds under diskobollens skimmer på ett seniordisko i Konstfabriken måndagen den 22 maj. Och det bästa är att man kan dansa redan kl. 14–16!

– Evenemanget är avgiftsfritt för alla och det finns inga åldersgränser. Också du med rullstol eller rollator ryms bra på dansgolvet. Man måste inte heller dansa – till det här diskot kan man bra komma med bara för att njuta av stämningen, berättar kulturtjänstkoordinator Sari Hilska från staden.

Diskjockey är DJ Börje, alltså Bore Wanner. Han är en verklig legend inom branschen och får garanterat alla att trivas, både på dansgolvet och bland publiken. Han spelar musik från vinylskivor, är programvärd och dansar med. Julia Gustafsson, en danslärare från Taidetehtaan tanssikoulu är med och dansar och ger tips om danssteg.

Börje är en av Finlands första professionella diskjockeyer och inledde sin karriär redan på 1970-talet. När det dåtida dansfolket kom i diskoåldern igen, började också en ny fas i DJ Börjes karriär – för Borgåbor är det roligt att veta att den började just i Borgå år 2018, då det första seniordiskot ordnades!

Efter det har DJ Börjes diskon samlat publik som njuter av nostalgisk pop- och schlagermusik, dans och glad hålligång på retrodiskon i restauranger och på seniorevenemang både i Borgå och i huvudstadsregionen. I Borgå ordnas seniordisko nu för sjätte gången.

I Konstfabriken betjänas publiken av restaurang Fabriken, där det serveras både lunch klockan 11–14 och förfriskningar till klockan 16, obs. på egen bekostnad.

Evenemanget arrangeras av Borgå stads kultur- och idrottstjänster i samarbete med frivilliga från Siskot ja Simot ry.