Siirry sisältöön

Liikelaitos Kuninkaantien työterveyden palvelut yritykselle päättyvät

Työterveyshuoltopalveluiden järjestämisvastuu siirtyy 1.1.2023 Kuninkaantien työterveydeltä Itä-Uudenmaan hyvinvointialueelle. Muutos tarkoittaa, että Kuninkaantien työterveys ei voi enää tarjota työterveyshuoltopalveluja alueen yrityksille ja maanviljelijöille Porvoossa, Sipoossa, Askolassa ja Pornaisissa. Asiakasyrityksille on lähetetty postitse tieto palvelun päättymisestä.

Porvoon kaupungin tunnus.

Liikelaitos Kuninkaantien työterveys on tuottanut ja tarjonnut työterveyshuoltolain mukaisia työterveyshuoltopalveluja alueen yrityksille vuodesta 2009. Kuntien vastuulla olevien lakisääteisten työterveyshuoltopalveluiden toiminnan järjestäminen siirtyy hyvinvointialueille 1.1.2023.

Porvoon kaupunki jatkaa yhteistyötä Sipoon kunnan kanssa ja samalla selvitetään liikelaitoksen rooli mahdollisena kaupunkikonsernin työterveyspalveluiden tuottajana.

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueelle siirtyvä järjestämisvastuu tarkoittaa, että hyvinvointialueella on velvollisuus järjestää työterveyshuoltolain mukaisia työterveyshuollon palveluja alueen yrityksille, joko omana toimintanaan tai osoittaa ulkopuolinen toimitsija.

Porvoon kaupunki, Sipoon kunta ja Itä-Uudemaan hyvinvointialue tekivät talvella 2022 selvityksen työterveyshuoltopalvelujen järjestämisestä ja mahdollisesta työterveyshuoltopalveluiden yhtiöittämisestä. Sipoon kunta ja Porvoon kaupunki hyväksyivät johtopäätökset tehdystä selvityksestä ja päättivät esittää valtuustolleen yhtiön perustamista yhdessä Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen kanssa. Sen sijaan Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen hallitus on kokouksessaan 19.5.2022 päättänyt, että se hankkii työterveyspalvelut kilpailuttamisen kautta markkinoilta. Sen johdosta Porvoon kaupunginhallitus päätti keskeyttää toistaiseksi yhtiöittämisen valmistelun ja merkitä Sipoon kunnalle tiedoksi.