Siirry sisältöön

Liikkuvat Lillit ja Vikkelät Viikarit -hanke liikuttaa varhaiskasvatuksen henkilökuntaa ja lapsia

Porvoon varhaiskasvatuksessa on panostettu lasten liikkumiseen ja liikuntasuositusten saavuttamiseen aktiivisesti huhtikuusta 2020 lähtien Liikkuvat Lillit ja Vikkelät Viikarit -liikuntahankkeen avustuksella.

Liikkuvat Lillit. Barnen och vuxna motionerar.

– Lasten liikkumisesta pitäisi ison osan tapahtua nykyään varhaiskasvatuspäivän aikana yhdenvertaisuus ja tasa-arvo huomioiden. Huoltajien suuntaan on pyritty lisäämään tietoisuutta liikkuvan elämäntavan tärkeydestä, projektikoordinaattori Säde Siljamo kertoo.
Myös varhaiskasvatuksen esihenkilöitä ja henkilökuntaa on koulutettu aktiivisesti ja kiinnitetty huomiota myös työhyvinvointiin
-Lilli-toimintaan on saatu muodostettua vakiintuneita käytäntöjä, kuten liikunnallisen toimintakulttuurin työryhmät ja päiväkotien liikuntavastaavien Lilli-tapaamiset, Siljamo kertoo.
Keskiviikkona 30. maaliskuuta kokoontuukin 36 Lilliä Kokonhallille Porvoon kunnallisista ja yksityisistä varhaiskasvatusyksiköistä inspiroitumaan ja opettelemaan uusia lasten ohjaamisen ja osallistamisen taitoja.

– Päivän aikana saamme oppia työfysioterapeutti Saija Koivuniemeltä, liikunnanohjaa Pilvi Ryynäseltä ja Christian Bremeriltä, sekä päivän kokokohtana tapaamme huippujuoksija Sara Kuiviston, varhaiskasvatusjohtaja Leila Nyberg kertoo innoissaan.
Lasten liikuntasuositusten mukaan liikkumista pitäisi olla vähintään kolme tuntia joka päivä. Tavoitteena tulisi olla tunti vauhdikasta ja hengästyttävää liikuntaa ja kaksi tuntia muuta reipasta liikuntaa ja ulkoilua. Näiden lisäksi lapsen muut rauhallisemmat arjen touhuilut ja riittävä unen ja levon määrä auttavat lasta voimaan hyvin.