Siirry sisältöön

Linnajoen kouluun kohdistui sosiaalisessa mediassa esitetty uhkaus – tilanne ohi

Porvoon keskustassa sijaitseva Linnajoen koulu tyhjennettiin keskiviikkona 20. joulukuuta sosiaalisessa mediassa esitetyn pommiuhkauksen vuoksi. Asia on poliisin tiedossa ja se on ryhtynyt tarvittaviin toimenpiteisiin tapauksen selvittämiseksi.

Uhkaus huomattiin noin 12.30. Koulussa ryhdyttiin tarvittaviin toimenpiteisiin. Yläkoulun oppilaat ja henkilökunta siirtyivät kokoontumispaikoille.

– Siirtyminen tapahtui rauhallisesti. Koulussa toimittiin tällaisia tilanteita varten annettujen ohjeiden mukaisesti. Oppilaiden ja henkilöstön osalta tilanne on ohi, perusopetus- ja lukiokoulutusjohtaja Jari Kettunen toteaa.

Linnajoen koululla on yhteensä reilu 600 oppilasta ja noin 70 henkilökunnan edustajaa.

Linnajoen koulun sekä viereisen Keskuskoulun oppilaiden huoltajia on tiedotettu asiasta. Koululle jääneet tavarat voi noutaa torstaina, kun koulutyö jatkuu normaalisti lukujärjestyksen mukaisesti.

Koulun oppilashuoltoon ja työterveyteen voi olla yhteydessä, jos kokee tarvitsevansa kriisiapua. Myös Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen sosiaali- ja kriisipäivystys tarjoaa psykososiaalista tukea kriisitilanteessa ympäri vuorokauden numerossa 019 5600 150.