Siirry sisältöön

Live-tapahtumien lisäksi uusia kulttuurielämyksiä videotallenteina ja livelähetyksinä

Syksyllä on luvassa useita kulttuurin live-tapahtumia, jotka toteutetaan ajankohtaisten turvajärjestelyiden mukaan.

Syksyllä on luvassa useita kulttuurin live-tapahtumia, jotka toteutetaan ajankohtaisten turvajärjestelyiden mukaan.

Tapahtumissa mennään turvallisuus edellä ja seurataan koronatilanteen kehittymistä. Muutoksista ilmoitetaan aina tapahtumakohtaisesti ja ajankohtaiset tiedot löytyvät tapahtumakalenterista. Esimerkiksi marraskuussa on luvassa raskaamman musiikin ystäville Viikatteen ja Mokoman konsertit, lokakuusta siirretty Teleksin popmusiikkikonsertti sekä komediateatteria Terapian tarpeessa osa 2.

Lisäksi kulttuurista voi nauttia syksyn ja talven aikana digitaalisesti esimerkiksi videotallenteina tai livelähetyksinä. Myös lasten ja nuorten kulttuuria järjestetään videotuotantoina. Suunnitelmien mukaan itsenäisyyspäivän konsertti toteutetaan tänä vuonna livelähetyksenä ja joulurauhan julistus etukäteen kuvatulla videotallenteella siten, että sitä voi seurata kotoa käsin. 

– Epävarman koronatilanteen vuoksi osa syksyn ja talven kulttuuritapahtumista on suunniteltu valmiiksi digituotantoina, jotta emme joudu perumaan tai siirtämään odotettuja tapahtumia. Näin turvaamme porvoolaisten kulttuuripalvelut, ja kehitämme samalla uusia toimintatapoja, joilla tavoitamme laajempia yleisöjä jatkossakin, kulttuurituottaja Thomas Weissman kertoo.

– Kevään ja kesän aikana teimme noin 15 digitaalista tuotantoa, ja ne ovat saavuttaneet jopa laajemman yleisön kuin esimerkiksi konserttisalin konsertit. Livelähetykset tai videotallenteet madaltavat kynnystä osallistua kulttuuritapahtumiin ja houkuttelevat sellaisia ihmisiä kulttuurin pariin, jotka ei välttämättä muuten käy tapahtumissa, Weissman kertoo.

– Syksyllä teemme useita live-videoita ja muutamia striimauksia. Game Music Collective on video yläasteikäisille ja Flip Flop -lastenkonsertti tarjotaan videona päiväkodeille ja esikouluille. Valmistelemme juuri Runebergin kodissa digitaalisia Satuhetkiä päiväkodeille ja esikouluille, osana varhaiskasvatuksen Mini-Kultis-toimintaa. Live-tapahtumia toteutetaan osittain ilman yleisöä, tai pienen yleisön kanssa, ja ne näytetään digitaalisesti asukkaille, kertoo Thomas Weissman.

Digituotannot ovat katsottavissa myös jälkikäteen ja linkit tapahtumiin löytyvät koottuna näillä sivuilla.
Porvoo.fi/virtuaalisesti

Kulttuuripalveluiden digituotannot syksy 2020 – kevät 2021

Game Music Collective -videotuotanto 9.-luokkalaisille 2020–2022 

Kulttuuripalvelut tuottavat yhdessä Game Music Collective -taiteilijaryhmän kanssa live-videotaltioinnin Taidetehtaalla lokakuussa. Videoteoksessa esitetään modernia peli- sekä animemusiikkia klassisin soittimin. Teoksen ensiesitys tarjotaan Porvoon 9.-luokkalaisille kansallisen peliviikon yhteydessä 9.–15. marraskuuta. Sen lisäksi teosta esitetään nuorisotaloissa peliviikon aikana.

Maailman tärkeimmälle yleisölle -lastentapahtumasarja digitaalisesti 2020 

Taidetehtaan lastentapahtumasarja toteutetaan syksyllä digitaalisesti. Lokakuussa tehdään Flip Flop -lastenorkesterin kanssa livetaltiointi Taidetehtaan Tehdassalissa. Digitaalinen materiaali tarjotaan Porvoon päiväkodeille ja esikouluille marraskuun alussa.  

Stopmotion-animaatiopaja digitaalisesti

Syksyllä toteutetaan 4.–6.-luokkalaisille suunnattu verkkoanimaatiopaja. Verkkopajassa tehdään cutout-animaatiohahmoja, joilla on liikkuvat raajat ja jotka heräävät eloon lyhyissä animaatioelokuvissa. Pajoihin osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta.

Runebergin kodin satuhetket digitaalisesti 2020

Syksyllä julkaistaan Mini-Kultiksen yhteydessä Satuhetki-videotuotanto, joka on kuvattu Runebergin kodissa. Satuhetkessä lapset pääsevät seuraamaan kansallisrunoilijan seikkailuja Mauri Kunnaksen kirjassa Koiramäen Martta ja Ruuneperi. 

Itsenäisyyspäivä ja Joulurauhan julistus vietetään uudella tavalla

Itsenäisyyspäiväkonsertti toteutetaan live-striiminä ilman yleisöä. Yleisöllä on mahdollisuus osallistua lähetykseen viestiseinä-toiminnon kautta. Joulurauhan julistus toteutetaan etukäteen kuvatulla videotallenteella, jossa yhdistyvät musiikki, Porvoon tunnelma ja joulu.

Kulttuuripalveluiden tapahtumat Taidetehtaalla syksy 2020

13.11. Klo 21 Viikate, Taidetehdas, liput 25 € 

21.11. Klo 20 Mokoma, Taidetehdas, liput 29,50 €

25.11. Klo 19 Terapian tarpeessa jälleen, liput 22,50 / 18,50 €

27.11. Klo 20 Teleks, liput 20 €9.12. klo 19 Kiviä Taskussa, liput 35 / 30 € (loppuunmyyty)

16.12. Klo 19 Tuomari Nurmio & Tohtori Hillillä, liput 29,50 €

Ajankohtaiset tiedot tapahtumista löydät osoitteessa taidetehdas.fi/tapahtumat

Lisätiedot: Thomas Weissman, tuottaja, Porvoon kaupungin kulttuuripalvelut, 040 489 9920, thomas.weissman@porvoo.fi