Siirry sisältöön

Maksuton harrastustoiminta käynnistyy syksyllä kaikissa Porvoon peruskouluissa

Porvoon harrastamisen malli -hankkeen harrastustoiminta peruskouluissa jatkuu lukuvuonna 2022–2023. Tänä lukuvuonna mukana ovat kaikki Porvoon peruskoulut.

Kyniä ja sakset

Kaikki harrastaa – Porvoon harrastamisen malli tarjoaa maksuttomia matalan kynnyksen harrastusmahdollisuuksia peruskouluikäisille lapsille ja nuorille koulupäivän yhteydessä.

Alakoulujen harrastustoiminta tapahtuu pääsääntöisesti koulun tiloissa ennen tai jälkeen koulupäivän. Kunkin alakoulun tarjonta on ensisijaisesti suunnattu kyseisen koulun oppilaille, mutta jos tilaa harrastusryhmissä on, voivat myös muiden koulujen oppilaat osallistua harrastuksiin.
Nuorille, 6.–9.–luokkalaisille harrastustarjonta on koko kaupungin yhteistä tarjontaa. Harrastuksia on sekä kouluilla että kaupungin muissa harrastustiloissa Porvoon keskustan läheisyydessä.
Lisäksi on tarjolla jonkin verran ns. etäharrastuksia, jotka ovat kaikille kouluille yhteisiä. Niihin lapsi tai nuori osallistuu kotoaan.

Ilmoittautumiset alkavat

Harrastustarjonta on päivitetty kaupungin verkkosivuille ja ilmoittautuminen harrastuksiin aukeaa maanantaina 29. elokuuta klo 10.
Harrastustoiminta käynnistyy pääsääntöisesti viikolla 36 niiden koulujen ja lajien osalta, joihin on löytynyt harrastusohjaajat.
Myös lisää harrastusohjaajia kaivataan mukaan. Jos olet kiinnostunut ohjaustyöstä, voit olla yhteydessä projektikoordinaattoriin.

Kaikki harrastaa – Porvoon harrastamisen malli on osa valtakunnallista Harrastamisen Suomen malli -hanketta. Hanketta kehitetään paikallisesti Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) kriteerien pohjalta. Porvoo on ollut mukana hankkeessa keväästä 2021 asti, jolloin hanke on käynnistynyt.
Hankkeen ajatuksena on, että lapsi ja nuori voi kokeilla erilaisia lajeja matalalla kynnyksellä omassa koulussaan tai sen lähellä koulupäivän yhteydessä. Harrastuskokeilujen kautta lapsi tai nuori voi löytää itselleen mieluisan pidempiaikaisenkin harrastuksen paikallisten seurojen ja toimijoiden harrastustarjonnasta. Harrastustarjonta perustuu lasten ja nuorten toiveisiin.

Hanketta koordinoi kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut yhteistyössä koulujen kanssa.