Siirry sisältöön

Marjukka Riihimäen viimeinen konsertti Porvoossa menestyskuoro Grex Musicuksen johtajana

Konsertti Elokuvissa - Grex Musicus featuring Mikael Konttinen, on Porvoossa asuvan kuoronjohtaja Marjukka Riihimäen viimeinen konsertti perustamansa menestyskuoron kanssa tämän kevään osalta Porvoossa. Uuden kuoronjohtajan haku on käynnissä.

Taidetehtaan Avanti-salissa, maaliskuun 17. päivänä järjestettävän konsertin vieraileva tähti on pianon ääressä viihtyvä, karismaattinen laulaja Mikael Konttinen.

Kuoronjohtaja Marjukka Riihimäki perusti Grex Musicus -kamarikuoron 1991. Hän on luonut Grex Musicuksesta tyyliltään ja soinniltaan erottuvan ryhmän, joka esiintyessään reagoi johtajansa säteilyyn ja saa kiitosta musiikin tekemisen innostaan.
Grex Musicus on matkannut Marjukan johtamana ympäri maailmaa, esimerkiksi Latviaan, Etelä-Afrikkaan ja Kuubaan, ja kokenut matkoillaan unohtumattomia musiikkielämyksiä. Viimeisimpänä Grex Musicus kävi matkalla Ranskassa ja Monacossa joulukuussa 2019.
Viime vuosina Grex on esiintynyt muun muassa monacolaisessa katedraalissa, Lahden Mäkimontussa, Presidentinlinnassa, Olympiastadionilla, Nizzan kaduilla ja argentiinalaisella soutuklubilla.
Marjukka Riihimäki on ainoa kuoronjohtaja, joka on voittanut kansainvälisen Tampereen Sävel -kuorokatselmuksen Grand Prix -palkinnon kaksi kertaa, vuonna 2001 Philomelan ja vuonna 2005 Grex Musicuksen kanssa.
Marjukka Riihimäelle myönnettiin musiikkineuvoksen arvo vuonna 2009.

Elokuvissa – Grex Musicus featuring Mikael Konttinen
17.3.2022 klo 19, Avanti-sali, Taidetehdas
Marjukka Riihimäki, kuoronjohtaja

Liput: 25 €/20 €, Taidetehtaan info sekä lippu.fi

Konsertin järjestää Porvoonseudun musiikkiopisto-Borgånejdens musikinstitut,
yhteistyössä Porvoon kaupungin kulttuuripalvelut sekä Taidetehtaan säätiö