Hoppa till innehåll

Marjukka Riihimäkis sista konsert i Borgå som körledare för suveräna Grex Musicus

Elokuvissa – Grex Musicus featuring Mikael Konttinen är den framgångsrika kören Grex Musicus sista konsert i Borgå under ledningen av Borgåbon och körens grundare Marjukka Riihimäki. Sökningen av en ny körledare pågår.

Konserten hålls den 17 mars i Avantisalen på Konstfabriken och gästas av den karismatiska sångaren och pianoentusiasten Mikael Konttinen.

Körledaren Marjukka Riihimäki grundade kammarkören Grex Musicus år 1991. Kören har fått beröm för sin entusiasm att skapa musik. Under Riihimäkis ledning har Grex Musicus formats till en grupp som präglas av en säregen stil och sound och som på scenen svarar på sin ledares strålning.
Grex Musicus har rest runt om i världen. De har besökt bland annat Lettland, Sydafrika och Kuba och upplevt oförglömliga musikupplevelser under sina resor. Senast besökte Grex Musicus Frankrike och Monaco i december 2019.
Under de senaste åren har kören uppträtt bland annat i en monegaskisk katedral, vid backhoppningsanläggningen i Lahtis, på Presidentens slott och Olympiastadion, ute på Nices gator och på en argentinsk roddklubb.
Marjukka Riihimäki är den enda körledare som har vunnit Grand Prix-priset för den internationella köruppvisningen Tampereen Sävel två gånger, 2001 med Philomela och 2005 med Grex Musicus.
Marjukka Riihimäki tilldelades titeln musikråd 2009.

Elokuvissa – Grex Musicus featuring Mikael Konttinen
17.3.2022 kl. 19, Avantisalen, Konstfabriken
Marjukka Riihimäki, körledare

Biljetter: 25 €/20 €, Konstfabrikens infopunkt samt lippu.fi

Konserten arrangeras av Borgånejdens musikinstitut
i samarbete med Borgå stads kulturtjänster och Stiftelsen för Konstfabriken