Siirry sisältöön

Miiko Toiviaisen palkittu monologi Kepeä elämäni pääkirjastossa

Näyttelijä Miiko Toiviainen esittää ylistetyn monologin Kepeä elämäni Porvoon pääkirjastossa torstaina 11.5. klo 17.30. Teos on voittanut valtakunnallisen monologikilpailun, ja Toiviainen on palkittu roolisuorituksestaan Vuoden teatterinäyttelijä -palkinnolla.

Kepeä elämäni on omakohtainen, runollinen, vastaansanomaton ja pohjattoman leikkisä monologi siitä, miten sen kertojan transtausta on kääntynyt voimavaraksi ja onnellisuuden lähteeksi.

”Transihmisyydestä on puhuttu viime aikoina mediassa aika paljon, mutta usein vain traagisten ja synkkien kohtaloiden kautta. Mä koen, että muunkinlaisia näkökulmia kaivataan – joten tässä on mun omani”, Miiko Toiviainen kertoo tiedotteessa.

Kepeä elämäni sai ensi-iltansa Kajaanin Runoviikoilla vuonna 2019. Sen jälkeen se on hurmannut yleisönsä kymmenillä paikkakunnilla ja arvostetuilla teatterinäyttämöillä. Kepeä elämäni on nähty esimerkiksi Q-teatterissa, Turun, Espoon ja Hämeenlinnan Kaupunginteattereissa sekä Tampereen Teatterikesässä.

Monologi on saanut huikeat arvostelut ja ollut myös yleisön rakastama. Se jatkaa yhä vierailuja eri puolilla Suomea. Miiko Toiviainen on helsinkiläinen näyttelijä, joka valmistui Teatterikorkeakoulusta vuonna 2018. Hän on näytellyt lukuisissa suomalaisissa teattereissa ja on parhaillaan kiinnitettynä KOM-teatterin näyttelijäksi.

Monologin on ohjannut Riikka Oksanen, teoksen dramaturgi on Aino Pennanen, sävellyksestä ja äänisuunnittelusta vastaa Eeva Kontu, visuaalisesta suunnittelusta Sofia Palillo ja musiikin tuotannosta Mikko Renfors.

Kepeä elämäni kestään noin tunnin. Esitys on suomenkielinen, kaikille avoin ja maksuton.