Siirry sisältöön

Milleniaalit uudistavat työelämän normeja – syksyn ensimmäisillä BusinessPorvoo -aamukahveilla puhutaan työnantajuudesta

Työelämä on murroksessa ja se näkyy myös porvoolaisyritysten arjessa. Mistä löytää ja miten sitouttaa työntekijöitä? Miten johtaa työpaikan ilmapiiriä ja kulttuuria? Miten saada kokonaisuus toimimaan?

Kahvikuppi ja lehtiö.

Oman mausteensa tuo uusien sukupolvien astuminen työmarkkinoille, sillä X ja Y –sukupolvet eivät välttämättä allekirjoitakaan olemassa olevia normeja.
– Nuorta sukupolvea voisi kutsua myös Miksi-sukupolveksi, joka muuttaa ja kyseenalaistaa työpaikan vuorovaikutusta ja viestintää. Heillä on valtava määrä kysymyksiä ja toiveita, joihin esihenkilöt ja johtajat joutuvat vastaamaan. Tässä ajassa vastaukseksi ei enää riitä: ”näin olemme aina tehneet”, vaan tekeminen pitää sanottaa uudella tavalla. Mitä paremmin ymmärrämme moninaisuutta, sen paremmin pärjäämme myös johtajina ja esihenkilöinä, kertoo kouluttaja ja yrittäjä Jenni Rajahalme.
Aiheeseen syvennytään 12. syyskuuta, syksyn ensimmäisillä BusinessPorvoo –aamukahveilla POMO-talossa, jossa kuullaan Rajahalmeen vinkit sukupolvien johtamiseen ja yhteiseloon työpaikalla. Tilaisuuden järjestää Porvoon kaupunki yhteistyössä Posintran ja Porvoon Yrittäjien kanssa.
BusinessPorvoo –aamukahvit ovat maksuttomia, kaikille yrittäjille avoimia tilaisuuksia, joissa on mahdollisuus verkostoitua muiden yrittäjien kanssa.


Nuoret uudistavat myös palvelun

Milleniaalien vaikutus ei rajoitu vain työelämään, vaan muuttaa myös kuluttamisen tapoja. Muutoksen muotoon kannattaakin perehtyä, sillä se muuttaa liiketoimintaa sisältä ja ulkoa.

BusinessPorvoo -aamussa luodaan kuvaa siitä, miksi työelämässä jo työskentelevät ja työelämään astuvat sukupolvet ovat erilaisia: miksi nuorimmat sukupolvet ravisuttavat työelämää mm. laittaen uusiksi johtajuuden, työyhteisöjen vuorovaikutuksen sekä palveluiden tarjonnan.
– Johtamisen paineet kohdistuvat esihenkilöön, mutta kulttuuriin ja keskinäisen ymmärryksen muodostamiseen osallistuvat kaikki. Siksi näille aamukahveille kannattaa ottaa mukaan työpaikalta muitakin, Rajahalme kannustaa.
Itsekin yrittäjänä toimivalla Jenni Rajahalmeella on 20 vuoden kokemus yrittäjyydestä ja työelämän sekä viestinnän kehittämisestä. Lisäksi hän on toiminut yli kymmenen vuoden ajan nuorten työelämätaitojen kehittäjänä yrittäjyyskasvatuskeskuksessa.

BusinessPorvoo –aamukahvit “Eri sukupolvet työelämässä” 12.9. klo 8–10 POMO-talossa.