Siirry sisältöön

Mistä on kevään lastentapahtumat tehty? Luonnosta, unista ja ystävyydestä

Helmikuusta lähtien Porvoon Taidehallissa ollaan jälleen hauskojen ja kiehtovien lastentapahtumien äärellä, kun Maailman tärkeimmälle yleisölle -tapahtumasarja pyörähtää käyntiin.

Helmikuusta lähtien Porvoon Taidehallissa ollaan jälleen hauskojen ja kiehtovien lastentapahtumien äärellä, kun Maailman tärkeimmälle yleisölle -tapahtumasarja pyörähtää käyntiin.

Kevään ohjelmistossa on luvassa teatteria, musiikkia ja nukkeja. Esitysten teemoina ovat luonto, ystävyys ja unet. Autamme muun muassa eksynyttä Pöllöä löytämään takaisin kotiin, seikkailemme luonnossa ja opimme unien avulla rohkeudesta ja ystävyydestä.

Lastentapahtumasarjan aloittaa maanantaina 3. helmikuuta Teatteri Mukamas esityksellään Pöllö Hukassa. Luvassa on musiikillinen metsäretki, jossa seuraamme eksyneen Pöllön seikkailuja. Onneksi metsässä asuva Myyrä tuntee maisemat hyvin ja auttaa Pöllöä löytämään kotiin. Myös yleisö pääsee auttamaan Pöllöä oikean reitin valinnassa ratkomalla arvoituksia.

Teater Kojan esittää meille uusimman esityksensä Villinväen Valtakunta maanantaina 2. maaliskuuta. Hauskassa esityksessä pohditaan kiinnostavien tietojen avulla planeettaa, jossa asumme, seikkailemme suurennuslasin kanssa metsässä ja etsimme omaa paikkaamme tässä suuressa maailmassa. Villinväen Valtakuntaa esitetään sekä suomeksi että ruotsiksi.

Maanantaina 30. maaliskuuta on vuorossa palkittu lastenteatteriesitys Unikuskit. Esitykseen on kerätty materiaalia haastattelemalla lapsia päiväkodeissa ja alakouluissa. Unikuskit ohjaavat unikonetta unien maailmaan, matkalla kohdataan erilaisia hahmoja ja jopa hurjia olentoja. Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto myönsi esitykselle viime vuoden ITU-palkinnon.

Lastentapahtumasarja päättyy maanantaina 27. huhtikuuta seikkailusatuun Feeri – Unta ja totta. Esitys on yhteistuotanto, jossa ovat mukana Teatteri Sydänkäpy, Teatteri Quo Vadis ja Tampereen työväenteatteri. Sitä on esitetty viime vuoden aikana sekä Suomessa että Ruotsissa. Feeri on mielikuvituksellinen paikka, jossa kaksi lasta kohtaavat ja oppivat toisistaan ystävyydestä ja sen merkityksestä.

Ilmoittaudu ennakkoon

Kaikkiin esityksiin toivotetaan lämpimästi tervetulleiksi niin päiväkotiryhmät, kotiäidit ja -isät kuin perhepäivähoitajat. Esityksiin tulee ilmoittautua ennakkoon.

Ilmoittautumiset: thomas.weissman@porvoo.fi

Liput 3 €. Varhaiskasvatuksen henkilökunta pääsee esityksiin ilmaiseksi.

Esitykset Taidetehtaan Taidehallissa, Läntinen Aleksanterinkatu 1, 2. krs.

 • Ma 3.2. klo 9 ja 10.30 Pöllö Hukassa (suomeksi)
  Kesto n. 35 min, ikäsuositus 1–6 v
 • Ma 2.3. klo 9 ja 10.30 Villinväen Valtakunta (klo 9 ruotsiksi ja klo 10.30 suomeksi)
  Kesto n. 45 min, ikäsuositus 3–8 v
 • Ma 30.3. klo 9 ja 10.30 Unikuskit (suomeksi)
  Kesto n. 55 min, ikäsuositus 4–9 v
 • Ma 27.4. klo 9 ja 10.30 Feeri – Unta ja totta (suomeksi)
  Kesto n. 35 min, ikäsuositus 4–9 v

Lisätiedot:

kulttuuripalveluiden tuottaja Thomas Weissman
thomas.weissman@porvoo.fi 
puh. 040 489 9920