Hoppa till innehåll

Vad är vårens barnevenemang gjorda av? Natur, drömmar och vänskap

Från och med februari ordnas igen roliga och fascinerande barnevenemang i Konsthallen i Borgå, då evenemangsserien ”För världens viktigaste publik” kör igång.

Från och med februari ordnas igen roliga och fascinerande barnevenemang i Konsthallen i Borgå, då evenemangsserien ”För världens viktigaste publik” kör igång.

På vårens program står teater, musik och dockor. Föreställningarnas teman är natur, vänskap och drömmar. Vi hjälper bland annat en vilsen uggla att hitta hem, går på äventyr i naturen och lär oss om mod och vänskap med hjälp av drömmar.

Evenemangsserien inleds måndagen den 3 februari med Teatteri Mukamas föreställning Pöllö Hukassa. Då utlovas en musikalisk skogsutfärd, där vi följer den vilsna ugglans äventyr. Mullvaden som bor i skogen känner som tur omgivningen väl och hjälper ugglan att hitta hem. Också publiken får hjälpa ugglan att hitta den rätta vägen genom att lösa gåtor.

Teater Kojan uppträder med sin nyaste föreställning Vi och vilda väsen måndagen den 2 mars. I den roliga föreställningen funderar vi genom finurliga fakta på planeten som vi bor på, går på äventyr i skogen med ett förstoringsglas och söker vår egen plats i den stora världen. Vi och vilda väsen uppträds både på finska och svenska.

Måndagen den 30 mars står den belönade barnteaterföreställningen Unikuskit på tur. Till föreställningen har samlats material genom att intervjua barn i daghem och lågstadier. Unikuskit (drömförarna) styr en drömmaskin till drömmarnas värld, under resan stöter vi på olika figurer och även vilda varelser. Föreställningen blev vald till förra årets ITU-föreställning av Förbundet för barnkulturcenter i Finland.

Evenemangsserien avslutas måndagen den 27 april med äventyrssagan Feeri – Unta ja totta. Föreställningen är en samproduktion av Teatteri Sydänkäpy, Teatteri Quo Vadis och Tampereen työväenteatteri. Den har framförts i både Finland och Sverige under förra året. Feeri är en fantasiplats, där två barn möts och lär sig av varandra om vänskap och dess betydelse.

Förhandsanmälan

Daghemsgrupper, hemmamammor och -pappor samt familjedagvårdare är varmt välkomna till alla föreställningar. Man ska anmäla sig på förhand till föreställningarna. Anmälningar: thomas.weissman@porvoo.fi

Biljetter 3 euro. Anställda inom småbarnspedagogiken får komma till föreställningarna gratis.

Föreställningarna visas i Konsthallen i Konstfabriken, Västra Alexandersgatan 1, 2 vån.

 • Mån. 3.2 kl. 9 och 10.30 Pöllö Hukassa (på finska)
  Längd ca 35 min., åldersrekommendation 1–6 år
 • Mån. 2.3 kl. 9 och 10.30 Vi och vilda väsen, Villinväen Valtakunta (kl. 9 på svenska och kl. 10.30 på finska)
  Längd ca 45 min., åldersrekommendation 3–8 år
 • Mån. 30.3 kl. 9 och 10.30 Unikuskit (på finska)
  Längd ca 55 min., åldersrekommendation 4–9 år
 • Mån. 27.4 kl. 9 och 10.30 Feeri – Unta ja totta (på finska)
  Längd ca 35 min., åldersrekommendation 4–9 år

Mera information:

kulturtjänsternas producent Thomas Weissman
thomas.weissman@porvoo.fi 
tfn 040 489 9920