Siirry sisältöön

Miten keskustella lapsen ja nuoren kanssa seksuaalisesta häirinnästä? – Tilaisuus Porvoossa 9.5.2022

Porvoon vanhempainyhdistykset ry POFF järjestää yhteistyössä Porvoon kaupungin lapsi- ja perhepalveluiden sekä koulutuspalveluiden kanssa kaikille avoimen tilaisuuden lasten ja nuorten seksuaalisesta häirinnästä ja sosiaalisen median turvataidoista.

Ilta vanhemmille sekä lasten ja nuorten parissa työskenteleville järjestetään maanantaina 9.5.2022 klo 18.

– Seksuaalisen häirinnän ennaltaehkäisemisen näkökulmasta on tärkeää, että lapsi tai nuori uskaltaa kertoa kokemastaan aikuisille. Usein lapsi tai nuori kokee syyllisyyttä tai jopa hyväksyy häirinnän, koska se on sosiaalisessa mediassa valitettavasti yhä tavallisempaa. On tärkeää, että osaamme ja pystymme rakentamaan luottamuksellista keskusteluyhteyttä lapsen ja aikuisen välille, kertoo varapuheenjohtaja Anne Tukiainen Porvoon vanhempainyhdistyksestä.
Asiantuntijapuheenvuoroina:

  • Seksuaalikasvatus ja turvataitojen merkitys / Pelastakaa Lapset
  • Keskusteluyhteyden merkitys ja Apuu -chat / SOS Lapsikylä
  • Turvataidot somessa / Sua varten somessa -hanke


Tilaisuuden yhteenveto ja päätössanat, koulutusjohtaja Jari Kettunen.

Ajankohtainen ilta järjestetään perustuen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kouluterveyskyselyssä nousseisiin tuloksiin, joita käsiteltiin Porvoossa kaupungin ja Porvoon vanhempainyhdistyksen yhteisessä tilaisuudessa maaliskuussa.

-On tärkeää, että asioita käsitellään yhdessä, sillä vastuu lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukemisesta on yhteinen, painottaa koulutusjohtaja Jari Kettunen.
Tilaisuus järjestetään Hotelli Runossa, Rihkamakatu 4. Kahvia ja makeaa tarjolla alkaen klo 17.30. Tilaisuuteen mahtuu 70 osallistujaa.