Siirry sisältöön

Monikulttuurinen äitienpäiväjuhla Kantele- talossa

Kantele- talossa järjestetään lauantaina 7. toukokuuta klo 12–16 monikulttuurinen perhetapahtuma, jossa juhlistetaan äitienpäivää. Tapahtuman ohjelmaan sisältyy muun muassa laulu- ja tanssiesityksiä sekä makupaloja eri maista.

Tapahtumassa yleisö pääsee nauttimaan kansainvälisestä tunnelmasta ja musiikista sekä kohtaamaan eri kulttuureista tulevia porvoolaisia perheitä. Suosittu tapahtuma on kerännyt vuosittain runsaasti kävijöitä.
Äitienpäivätapahtuman järjestävät MAPorvoo, Porvoon kaupungin nuoriso- ja maahanmuuttajapalvelut sekä suomen- ja ruotsinkieliset evl. seurakunnat. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.
Juhlassa pääsee tutustumaan eri maiden ruokakulttuuriin mm. thaimaalaisten, syyrialaisten, kreikkalaisten ja ukrainalaisten kokkien valmistamien herkkujen äärellä. Maistiaisia tarjoillaan pitkistä pöydistä kokkien avustuksella, ja eri maiden herkkuja kokoonnutaan syömään saman ruokapöydän ääreen.
Ruuasta maksetaan vapaaehtoinen maksu.
Tilaisuuden avaa palvelukoordinaattori Virpi Paulanto ja tapahtuman juontajana toimii Bilge Üner MAPorvoosta. Tapahtumassa esiintyy muun muassa kazakstanilainen laulu- ja ruandalainen tanssiryhmä, muutamia yllätysvieraita on myös luvassa.
Päivän aikana kreikkalaiset kokit houkuttelevat kaikki vapaaehtoiset mukaan kansantansseihinsa. Kantele- talo sijaitsee Kevätkummussa, Sammontie 3.