Hoppa till innehåll

Mångkulturell morsdagsfest i Kantelehuset

I Kantelehuset ordnas lördagen den 7 maj kl. 12–16 ett mångkulturellt familjeevenemang för att fira morsdagen. På programmet står bland annat sång- och dansuppträdanden och smakbitar från olika länder.

Välkommen att njuta av den internationella stämningen och musiken och träffa Borgåfamiljer från olika kulturer! Det populära evenemanget har haft många besökare varje år. Evenemanget arrangeras av MaPorvoo, Frk, Borgå stads ungdoms- och invandrartjänster samt den finska och svenska församlingen i Borgå. Evenemanget är gratis och öppet för alla.
På festen kan man bekanta sig med matkulturen i olika länder genom att smaka på läckerheter som tillretts av kockar från bland annat Thailand, Syrien, Grekland och Ukraina. Smakbitarna serveras vid långbord med hjälp av kockarna, och man samlas för att äta läckerheterna från olika länder vid samma matbord. För maten betalas en frivillig avgift.
Evenemanget öppnas av servicekoordinator Virpi Paulanto och konferenciär är Bilge Üner från MAPorvoo. På evenemanget uppträder bland annat en kazakstansk sånggrupp och en rwandisk dansgrupp. Några överraskningsgäster utlovas också. Kantelehuset finns i Vårberga, Sampovägen 3.