Siirry sisältöön

Monipuolista kesätoimintaa koululaisille ja perheille

Porvoon kaupungin liikunta-, nuoriso- ja kulttuuripalvelut tarjoavat lasten ja nuorten kesälomalla jälleen monenlaista tekemistä.

Porvoon kaupungin liikunta-, nuoriso- ja kulttuuripalvelut tarjoavat lasten ja nuorten kesälomalla jälleen monenlaista tekemistä.

Kesän ohjelma on julkaistu ja siihen voi tutustua osoitteessa www.porvoo.fi/kesaloma

Ilmoittautuminen nuoriso- ja liikuntapalveluiden leireille alkaa tiistaina 11. toukokuuta klo 9. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumisohjeet löytyvät verkkosivulta tapahtumakuvausten yhteydestä.

Kulttuurielämyksiä keskustassa ja kylissä

Asuntovaunuteatteri Karavan vierailee Kerkkoossa, Ilolassa, Hinthaarassa, Kulloossa, Grännäsissä ja Sannaisissa 11–13. kesäkuuta. Tämän lisäksi Karavan piipahtaa Porvoon keskustassa 8. kesäkuuta.

Kun Karavan saapuu paikalle, se tarjoaa nukketeatteriesityksen Omituisia juttuja, ulos pystytettävän valokuvanäyttelyn Nuotiotulilla, trubaduurien konsertin sekä paikallisille nuorille teatterin, tanssin ja sirkuksen harrastajille tarkoitetun avoimen näyttämön, Open Stagen.

Nuoret, 16–23-vuotiaat kesämusiikin lähettiläät liikkuvat kaupungin keskustassa heinäkuun aikana 5.7.–30.7. Esiintymispaikkoina ovat puistojen ja torien ohella muun muassa vierassatama, Taidetehtaan aukio ja Maarin alue. Esiintymisille ei ole määritelty tiettyä kellonaikaa ja paikkaa, vaan muusikot kiertävät vapaasti alueilla kolmesti viikossa: maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 12–16.

Koronatilanteen salliessa kaupungin näyttelytilat ja museot ovat auki läpi kesän. Porvoon Taidehalliin ja Galleria Vanha Kappalaisentaloon on vapaa pääsy. Alle 18-vuotiaat pääsevät J. L. Runebergin kotiin ja Walter Runebergin veistoskokoelmaan ilmaiseksi. Kesäkaudella voi myös tutustua Fredrika Runebergin uniikkiin puutarhaan.

Myös kirjasto on auki koko kesän. Kirjaston hyllyistä löytyy kesälläkin huikeita tarinoita, mahtavia kuvakirjoja ja paljon tiukkaa tietoa. Kirjastoon voi tulla pelaamaan lautapelejä tai vaikka lainata pelin mukaan kotiin.

Tänä vuonna kirjasto tarjoaa lainaksi myös liikuntavälineitä, joita voi kokeilla joko kirjaston pihalla tai lainata muualla kokeiltaviksi.

Kesäksi alakoululaisille on tarjolla kesälukukampanja, josta tiedotetaan koulujen oppilaita ennen kesäloman alkua.

Kesäleirejä, liikuntaseikkailua ja retki kiipeilypuistoon

Aurorahallin ympäristössä järjestetään liikuntaleirejä 7–10-vuotiaille koululaisille ja niissä tutustutaan eri urheilulajeihin pääsääntöisesti ulkona. Liikuntaseikkailupäivillä, jotka on suunnattu 7–11-vuotiaille, seikkaillaan Kokonniemestä Hamarin kalliolle sekä Maarin rantaan. Päivien aikana ratkotaan pulmatehtäviä ja herkutellaan retkieväillä.

Liikuntapalvelujen retkelle lähdetään tänä kesänä Talman kiipeilypuistoon Sipooseen. Kaikkiin toimintoihin ilmoittaudutaan etukäteen.

Porvoon alueen lähiliikuntapaikkoihin tutustutaan Koddervikenin, Kevätkummun ja Hornhattulan alueiden liikuntatapahtumissa kesäkuussa. Paikan päällä voi tutustua liikuntavaunun monipuoliseen liikuntavälineistöön ja saada vinkkejä ja opastusta liikuntavälineiden käytössä.

Suosittuja päiväleirejä järjestetään 1.–4. -luokkalaisille kolmella nuorisotilalla: Zentrassa, Gammelbackassa ja Kevätkummussa. Frisbeegolfia voi pelata ja harjoitella nuorisopalvelujen järjestämällä frisbeegolfleirillä. Nuorisotila Zentran pelileirillä tutustutaan perinteisiin pöytäpeleihin sekä tietokone- ja konsolipeleihin.

Kesän graffitityöpajat tarjoavat 13–18-vuotiaille nuorille mahdollisuuden tutustua graffitien maalaamiseen ja aiheeseen liittyvään kulttuuriin. Työpajoissa tutustutaan erilaisiin tapoihin tehdä graffitia ja katutaidetta. Työpajoja järjestetään kesäkuussa kaksi ja mukaan mahtuu kuusi osallistujaa/päivä. Tarvittavat maalit ja suojavarusteet löytyvät paikanpäältä. Työpajojen lisäksi paikalla on myös kokeilupiste, jossa esimerkiksi nuoremmatkin voivat kokeilla maalaamista huoltajan tai muun aikuisen seurassa. Paikalle voi tulla myös keskustelemaan graffitista kulttuurina ja ilmiönä.

Nuorille suunnattua ohjelmaa löytyy kesän aikana myös nuorisopalveluiden Twitch- kanavalta, johon striimataan kesälähetystä kiinnostavista aiheista, eri vierailijoiden tähdittämänä.

Nuorisopalvelujen LiMo-auto on liikkeellä kesällä. Nuorisotyöntekijät liikkuvat eri puolilla Porvoota ja kohtaavat nuoria keskusta-alueella sekä sen ulkopuolella. Nuorisotyöntekijät tuovat mukanaan monenlaista tekemistä; pelejä, musiikkia, kilpailuja tai vaikka grillailua päivän ohjelmasta ja nuorten toiveesta riippuen.

Porvoon Taidekoulu tarjoaa kesällä viisiviikkoisen Kesäkonstikas – leirikokonaisuuden lisäksi myös Rotukepparit- lyhytkurssin.
Ilmoittautumiset ja tiedustelut: taidekoulu@porvoo.fi. Taidekoulun Kesäkonstikkaaseen ilmoittaudutaan viimeistään 31.5.2021 sähköpostilla osoitteeseen konstikas@porvoo.fi.

Lisätietoja:

Porvoon nuorisopalvelut, Mila Eriksson
mila.eriksson@porvoo.fi
puh. 0400 998 294

Porvoon liikuntapalvelut, Päivi Häkkinen
paivi.hakkinen@porvoo.fi
puh. 040 566 1049

Porvoon kulttuuripalvelut, Miira Holländer
miira.hollander@porvoo.fi
puh. 040 527 2647

Taidekoulun kanslia
taidekoulu@porvoo.fi
puh. 040 352 7004 tai

vt. rehtori Jenni Iivonen
jenni.iivonen@porvoo.fi
puh. 040 612 7492

—-