Siirry sisältöön

Muista pulkkailla vastuullisesti

Etelä-Suomen lumiset talvipäivät houkuttelevat pulkkailijoita mäkiin myös Porvoossa.

Kaupunki kuitenkin muistuttaa, että kaupungilla ole virallisia pulkkamäkiä, eikä niissä siten ole talvikunnossapitoa. Yleisimmin pulkkamäkinä käytettyihin mäkiin on tulossa opasteet asiasta muistuttamaan.

– Pulkkailupäivää viettävien kannattaa muistaa, että mäessä lasketaan aina omalla vastuulla. Rinteessä käyttäytymisen perussäännöt on kodeissa hyvä kerrata isompienkin lasten kanssa, että kaikki sujuisi turvallisesti, sanoo vastaava puutarhuri Inkeri Tarkiainen.

Ison Linnamäen kunnostetut alueet kärsivät pulkkailusta

Puistot ja yleiset viheralueet on tehty kaupunkilaisia varten ja virkistyskäyttöön, mutta esimerkiksi Porvoon Ison Linnamäen käyttäminen pulkkamäkenä aiheuttaa mittavia eroosiovaurioita.

– Rinteisiin istutettiin uutta kasvistoa sitomaan rinteen pinnan. Juurtuneet taimet eivät kuitenkaan kestä tallausta edes lumen alla. Lisäksi vallirinteeseen tuotu sora lähtee uudelleen valumaan alas, sanoo Tarkiainen.

– Viime kesänä saatiin vallirinteillä korjattua isoja eroosiovaurioita. Se oli työläs ja kallis operaatio. Toivottavasti me porvoolaiset osaamme pitää kulttuuriperinnöstämme huolta myös talviaikaan, kertoo maisema-arkkitehti Anne Rihtniemi-Rauh.