Siirry sisältöön

Näsin ja Peippolan suunnan pyöräliikenteen pääreitin kehittäminen käynnistyy – Osallistu asukaskyselyyn

Näsin ja Peippolan suunnista keskustaan tulevan pyöräliikenteen pääreitin kehittäminen välillä Tolkkistentie – August Eklöfin puisto käynnistyy asukaskyselyllä.

Suunniteltu reitti palvelisi erityisesti Porvoonjoen länsipuolen asuinalueiden asukkaita sekä kävelyn ja pyöräilyn yhteyksiä keskustaan. Samalla yhteys palvelisi myös Näsin ja Peippolan alueella toimivien yhtenäiskoulujen oppilaiden koulumatkoja ja parantaisi näiden liikenneturvallisuutta.

Hankkeen suunnitelmassa keskeistä on kävelyn ja pyöräilyn erottelu toisistaan, liikenneturvallisuuden parantaminen sekä pyöräliikenteen pääreitin kehittäminen sujuvaksi, turvalliseksi ja houkuttelevaksi osaksi pyöräliikenteen pääverkkoa.

Hanke koostuu kahdesta päällystettävästä pyörätieosuudesta sekä kahdesta pyöräkatuosuudesta (Maistraatinkatu ja Näse-Juttenkatu), joka on sekä pyöräliikenteelle ja moottoriajoneuvoliikenteelle tarkoitettu katu, jolla liikutaan pyöräilijöiden ehdoilla. Lisäksi Mauno-Eerikinpojan kadun ja Maistraatinkadun risteykseen tulisi uusi liikennevalo-ohjattu risteys. Pyöräliikenteen pääreittiä kehitetään yhteensä noin 800 metriä.

Hankkeen suunnitelmia valmistellaan alkuvuodesta 2022 ja ne tulevat kaupunkikehityslautakunnan käsittelyyn kevään aikana. Pääosa muutostöistä on mahdollista toteuttaa kevään ja kesän 2022 aikana. Maistraatinkadun toteutusaikatauluun vaikuttavat samaan yhteyteen suunnitellut Porvoon veden vesihuollon saneeraustyöt.

Pyöräliikenteen pääreitin kehittämistarve nousi esiin vuonna 2020 toteutetussa asukaskyselyssä ja pääreitin kehittäminen on nostettu Porvoon pyöräliikenteen edistämisohjelmassa merkittävimpien joukkoon. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on myöntänyt hankkeen suunnittelu- ja toteuttamiskustannuksiin valtionavustusta 370 735 euroa, joka edellyttää hankkeen valmistumista lokakuun 2022 loppuun mennessä.

Osallistu asukaskyselyyn

Kerro näkemyksesi Näsin ja Peippolan suunnan pyöräliikenteen pääreitin kehittämisen vaikutuksista ja osallistu asukaskyselyyn. Kysely on avoinna 31.1.–14.2.2022 välisen ajan.

Linkki kyselyyn: https://forms.office.com/r/TqRztfRYaZ