Siirry sisältöön

Näsin ja Peippolan suunnan pyöräreiteiltä kerätään käyttäjäkokemuksia – vastaa kyselyyn

Porvoonjoen länsipuolella sijaitsevat Näse-Jutten katu ja Maistraatinkatu rakennettiin pyöräkaduiksi vuonna 2022. Hankkeen yhteydessä rakennettiin myös liikennevalo-ohjaus Maunu Eerikinpojan kadun ja Maistraatinkadun risteykseen sekä eroteltu jalankulku- ja pyörätie Maistraatinkadulta Tolkkistentielle ja Näse-Jutten kadulta August Eklöfin puistoon. Nyt Porvoon kaupunki selvittää pyöräkadun ja muiden pyöräliikenteen järjestelyjen toimivuutta tarkkailemalla eri tavoin kulkevien ihmisten liikkumista pyöräreitillä, sekä toteuttamalla kaupunkilaisille kyselyn.

Pyöräilijä.

Käyttäjäkyselyllä selvitetään asukkaiden ja muiden kaupungissa liikkuvien mielipiteitä ja kokemuksia järjestelyjen muutoksesta. Kyselyssä tiedustellaan, miten muutokset ovat vaikuttaneet Näsin ja Peippolan suunnan pyöräreitin turvallisuuteen, käyttöön ja viihtyvyyteen.
Kyselyyn vastataan nimettömästi, eikä yksittäisiä ihmisiä voida tunnistaa vastausten perusteella. Kyselyyn voi vastata 28.5.2023 asti.
Liikenteen tarkkailututkimus toteutetaan toukokuun aikana, ja siitä vastaa A-Insinöörit. Tarkkailututkimusta tehdään Näse-Jutten kadulla, Maistraatinkadulla ja August Eklöfin puistossa. Toukokuussa tarkkaillaan liikennettä myös Jokikadun pyöräkatuosuudella. Jokikadun tarkkailututkimus on jatkoa syksyn 2022 tutkimukselle.
Raportti kyselyn ja tarkkailututkimuksen tuloksista julkaistaan loppukesällä 2023.