Siirry sisältöön

Näsin kartanon kulttuurikokeilu saa jatkoa

Porvoon kulttuuripalvelut on vuokrannut kuluneen vuoden aikana Näsin kartanoa lyhyillä 1–3 kuukauden vuokrasopimuksilla taide- ja kulttuuritoimijoille. Kokeilu on ollut onnistunut, ja Näsin kartanossa on ollut monenlaista taide- ja kulttuurisisältöä, joka on elävöittänyt kaupunkia.

Näsin kartano.

Vuokraustoimintaa päätetty jatkaa vuoden 2025 loppuun asti.
– Olemme iloisia siitä, että voimme tarjota kartanoa vuokralle myös jatkossa. Toiminta on ollut monipuolista ja vaihtelevaa vauvojen värikylvyistä konsertteihin ja taideterapiasta taidenäyttelyihin. Viimeisen vuoden aikana yhdeksän vuokralaista, ja noin 60 eri henkilöä on esitellyt toimintaansa tai teoksiaan kartanossa, kertoo kulttuurituottaja Veronica Svenskberg.
– Olemme tällä kokeilulla tavoittaneet laajasti kulttuurin kuluttajia. Näsin kartanossa on tämän vuoden aikana jo vieraillut yhteensä noin 5 000 kävijää, jatkaa Svenskberg.

Avoin haku Näsin kartanoon marraskuussa

Itäuusmaalaiset luovan alan toimijat sekä kansalaistoiminnan edustajat voivat ajanjaksolla 1.10.2024–31.12.2025 vuokrata historiallisen Näsin kartanon käyttöönsä. Avoin haku järjestetään 1.–30.11.2023.
Hakijoina voivat olla itäuusmaalaiset taide- ja kulttuurialaa, kaupunkikulttuuria ja kansalaistoimintaa edustavat yhdistykset, työryhmät ja yksityishenkilöt sekä luovan alan pienyrittäjät kuten käsityöläiset.
– Jos sinulla on toimintaidea, jota haluat kokeilla käytännössä, tarjoaa Näsin kartano siihen eriomaiset puitteet. Toivomme myös jatkossa näkevämme hakemusten joukossa monenlaisia uusia ideoita ja kokeiluhankkeita, jotka elävöittävät kaupunkia ja josta asukkaat ja vierailijat innostuvat, sanoo kulttuuripalveluiden päällikkö Susann Hartman.
Toiminnan tulee olla yleisölle avointa.

Tervetuloa tutustumaan Näsin kartanoon

Näsin kartano on kulttuurihistoriallinen rakennus Porvoonjoen kupeessa, vastapäätä Porvoon vanhaa kaupunkia.
Näsin kartanossa järjestetään tiistaina 14. marraskuuta avoimet ovet kello 16–18, jolloin toiminnasta kiinnostuneet voivat tulla tutustumaan rakennukseen. Porvoon kaupungin edustajat ovat paikalla vastaamassa kysymyksiin. Samalla voi myös tutustua marraskuun näyttelyyn Kietoumia.