Siirry sisältöön

Näsin lähiliikunta-alue avattiin koulujen käyttöön

Näsin lähiliikunta-alue valmistuu vaiheittain siten, että tekonurmikenttä voitiin avata koulujen käyttöön maanantaina 5. lokakuuta.

Näsin lähiliikunta-alue valmistuu vaiheittain siten, että tekonurmikenttä voitiin avata koulujen käyttöön maanantaina 5. lokakuuta.

Kentän valaistus valmistuu lokakuun aikana ja työt jatkuvat alueella siten, että tekonurmen alle asennettava jäähdytysputkisto- ja järjestelmä valmistuvat tavoitteen mukaan marraskuun alussa.

Tarkoituksena on, että tekojääalue saadaan koulujen ja yleisöluistelun käyttöön joulukuun alussa. Näsin tekojää tulee olemaan lähiliikunta-alueen periaatteiden mukaan koulujen, päiväkotiryhmien ja yleisöluistelun käytössä, eikä sitä voi varata esimerkiksi seurojen harjoituksiin. Näsin alueen kouluissa opiskelee kaikkiaan noin 1200 lasta ja nuorta.

– Alueelle rakennetaan erityisesti tekojään käyttöä palveleva pukuhuone, mutta todennäköisesti vielä tällä kaudella joudutaan tyytymään tilapäisiin pukutiloihin. Parhaassa tapauksessa pukuhuoneen rakentaminen alkaa syksyllä ja se valmistuu talven aikana, kertoo Per Högström liikuntapalveluista.

Koulujen kesälomien aikana kesäkuun alusta elokuun puoliväliin tekonurmikenttä palvelee tennisharrastusta. Alueella tulee olemaan neljä tenniskenttää kaupunkilaisten käytössä.

– Näsin lähiliikunta-alueen rakentaminen on osa kaupungin liikuntaohjelman toteutusta. Se on kaikille asukkaille tarkoitettu liikunta- ja virkistäytymisalue, jonka sijainti suurten yhtenäiskoulujen ja laajan Näsin asuinalueen keskellä takaa sille varmasti ahkeraa käyttöä. Siihen toki haluamme kaikkia myös kannustaa. Nyt korona-aikana lähellä sijaitsevan, monipuolisen ulkoliikunta-alueen tärkeys korostuu entisestään, Per Högström toteaa.

Lähiliikuntapaikan rakentamisesta on vastannut Unisport Oy.

Lisätietoja:

Per Högström, liikuntapalveluiden päällikkö
puh. 0400 212 264
per.hogstrom@porvoo.fi