Hoppa till innehåll

Näse näridrottsområde öppnades för skolor

Näse näridrottsområde blir färdig etappvis så, att konstgräsplanen kunde öppnas för skolor måndagen den 5 oktober.

Näse näridrottsområde blir färdig etappvis så, att konstgräsplanen kunde öppnas för skolor måndagen den 5 oktober.

Planens belysning blir färdig under oktober och arbetena på området fortsätter så, att avkylningsrören och avkylningssystemet blir färdiga enligt målet i början av november. 

Avsikten är att konstisområdet kan öppnas för skolor och skridskoåkning för allmänheten i början av december. Näse konstisområde kommer enligt principer för näridrottsområden att finnas för skolor, daghemsgrupper och skridskoåkning för allmänheten och kan således inte reserveras t.ex. för idrottsföreningars träningar. I skolor i Näse studerar allt som allt cirka 1200 barn och unga. 

– På området kommer det att byggas ett omklädningsrum som särskilt betjänar dem som använder konstisen men sannolikt får vi under denna säsong än så länge nöja oss med tillfälliga omklädningsrum. I bästa fall börjar byggandet av omklädningsrummet på hösten och det blir färdigt under vintern, berättar Per Högström i idrottstjänsterna. 

Under skolornas sommarlov från början av juni till mitten av augusti betjänar konstgräsplanen dem som spelar tennis. Till Borgåbornas förfogande kommer det att stå fyra tennisplaner. 

– Bygget av Näse näridrottsområde är en del av genomförande av stadens idrottsprogram. Det är ett idrotts- och rekreationsområde för alla invånare och dess läge i mitten av stora enhetsskolor och det stora bostadsområdet Näse garanterar säkert ett ivrigt bruk av det. Vi vill gärna uppmuntra till det. Viktigheten av ett närliggande, mångsidigt utomhusidrottsområde blir allt större så här under coronatiden, säger Per Högström. 

Unisport Oy har svarat för byggande av näridrottsplatsen. 

Ytterligare information:

Per Högström, chef för idrottstjänster
tfn 0400 212 264
per.hogstrom@porvoo.fi