Siirry sisältöön

Nuoret kesämusiikin lähettiläät esiintyvät Porvoossa kesäkuussa

Nuorten muusikoiden valinta Kesämusiikkia Porvoossa -projektiin on tehty. Projektin tarkoitus on tukea nuoria paikallisia soittajia ja täyttää Porvoon äänimaailmaa ja katukuvaa elävällä musiikilla kesän aikana.

Mukaan projektiin saivat hakea vuosina 1999–2006 syntyneet nuoret.

– Iloksemme saimme todeta, että projekti herätti kiinnostusta nuorten parissa Porvoon seudulla. Hakemuksissa oli monipuolisuutta ja taso oli korkea. Mukaan haki eri-ikäisiä nuoria ja edustettuna oli laajasti eri soittimia ja musiikkityylejä, kertoo kulttuurituottaja Thomas Weissman.

Mukaan valittiin kuusi lahjakasta nuorta soittajaa, jotka esiintyvät kolmessa eri kokoonpanossa.
Nuoret kesämusiikin lähettiläät liikkuvat kaupungin keskustassa 7.–23. kesäkuuta. Paikkoina ovat puistojen ja torien ohella muun muassa vierassatama, Taidetehtaan aukio ja Maarin alue. Esiintymisille ei ole määritelty tiettyä kellonaikaa ja paikkaa, vaan muusikot kiertävät vapaasti alueilla tiistaista perjantaihin kello 12–16.

Luvassa monipuolista musiikkia


Milla ja Venla ovat ystäväduo. He ovat soittaneet musiikkia yli 10 vuotta. Ystävykset soittavat kaikenlaista musiikkia Mozartista Isoisän olkihattuun. Kesällä he kiertävät Porvoossa soittiminaan poikkihuilu ja viulu.

Eero on musiikin monitaituri. Hän on lahjakas laulaja, joka hallitsee laajasti eri soittimia. Katusoittaminen on Eerolla aina välillä ollut mielessä ja hän on innoissaan saadessaan kokeilla katusoittamista kesätyönä. Eero soittaa kesällä popmusiikkia läpi vuosikymmenten, niin suomeksi kuin englanniksi.

Antics on ystävätrio, jossa soittaa Gilda, Yasmine ja Sandra. Trio haluaa tuoda lisäväriä Porvoon kesään esittämällä monipuolisia ja hyväntuulisia covereita varsinkin yleisistä tunnetuista kappaleista.

Projektin järjestäjinä toimivat Porvoon kaupungin kulttuuripalvelut ja Porvoonseudun musiikkiopisto yhteistyössä Taidetehtaan säätiön kanssa.