Hoppa till innehåll

Unga ambassadörer för sommarmusik musicerar i Borgå i juni

De unga musikerna till projektet Sommarmusik i Borgå har valts. Syftet med projektet är att stödja unga lokala musiker och fylla Borgås ljudvärld och gatubild med levande musik på sommaren.

Ungdomar födda 1999–2006 kunde söka med i projektet.

– Vi kunde till vår glädje konstatera att projektet väckte intresse bland unga i Borgånejden. Vi fick in mångsidiga ansökningar och de höll en hög nivå. I ansökningar representerades unga i olika åldrar som framförde olika musikstilar på olika instrument, berättar kulturproducent Thomas Weissman.

Sex begåvade unga musiker i tre uppsättningar valdes till projektet. De unga ambassadörerna för sommarmusik rör sig runt om i Borgå 7–23 juni. De uppträder förutom i parker och på torg även vid gästhamnen, den öppna platsen vid Konstfabriken och området vid Maren. Det har inte fastställts några exakta klockslag och platser för uppträdandena, utan musikerna rör sig fritt från tisdag till fredag kl. 12–16.

Mångsidig musik utlovas


Milla och Venla är en duo som består av två vänner. De har båda musicerat i 10 år. Vännerna uppträder med allt från Mozart till finska klassiker som Isoisän olkihattu. I sommar framför de musik på cello och fiol.

Eero är en mångsysslare inom musik. Han är en begåvad sångare och behärskar flera instrument. Eero har en längre tid varit sugen att spela gatumusik och är nu ivrig över att få göra det som sommarjobb. I sommar får man höra honom uppträda med popmusik genom årtionden, på såväl finska som på engelska.

Antics är en trio som består av vännerna Gilda, Yasmine och Sandra. Trion vill tillföra mer färg och stämning i Borgås gatuliv genom att spela mångsidiga och kända covers med bra energi.

Projektet arrangeras av Borgå stads kulturtjänster och Borgånejdens musikinstitut i samarbete med Stiftelsen för Konstfabriken.