Siirry sisältöön

Nuoret kesämusiikin lähettiläät musisoivat heinäkuussa eri puolilla Porvoon keskustaa

Nuorten muusikoiden valinta Kesämusiikkia Porvoossa -projektiin on tehty. Projektin tarkoitus on tukea nuoria paikallisia soittajia ja täyttää Porvoon äänimaailmaa ja katukuvaa elävällä musiikilla kesällä.

Nuorten muusikoiden valinta Kesämusiikkia Porvoossa -projektiin on tehty. Projektin tarkoitus on tukea nuoria paikallisia soittajia ja täyttää Porvoon äänimaailmaa ja katukuvaa elävällä musiikilla kesällä.

– Hakemuksissa oli monipuolisuutta ja taso oli korkea. Mukaan haki paljon eri ikäisiä nuoria ja edustettuna oli laajasti eri soittimia ja musiikkityylejä. Iloksemme saimme myös todeta, että nuoret olivat projektista hyvin innostuneet, kertoo kulttuurituottaja Thomas Weissman.

Mukaan valittiin neljä lahjakasta nuorta soittajaa. Nuoret kesämusiikin lähettiläät liikkuvat kaupungin keskustassa heinäkuun aikana 5.7.–30.7. Paikkoina ovat puistojen ja torien ohella muun muassa vierassatama, Taidetehtaan aukio ja Maarin alue. Esiintymisille ei ole määritelty tiettyä kellonaikaa ja paikkaa, vaan muusikot kiertävät vapaasti alueilla arkipäivinä maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 12–16.

Luvassa monipuolista musiikkia

Iris ja Erika ovat 16- ja 17-vuotiaita siskoksia, jotka ovat aina olleet musiikista kiinnostuneita ja ovat soittaneet yhdessä jo yli kymmenen vuotta. He opiskelevat molemmat tällä hetkellä Porvoonseudun musiikkiopistossa. Siskokset soittavat klassista musiikkia ja ovat ehtineet myös säveltää omia kappaleita. Kesällä he kiertävät Porvoossa soittiminaan sello ja viulu.

Sofia on 20-vuotias musiikin monitaituri. Hän on lahjakas laulaja, joka hallitsee laajasti eri soittimia. Musiikkiopinnot alkoivat Sofialla jo 8-vuotiaana lapsikuoron kautta ja sieltä Porvoonseudun musiikkiopiston pop ja jazz-linjalle. Nykyään hän opiskelee musiikkiteatteria kokoaikaisesti. Kesällä Sofia kiertää kitaran kanssa ja esittää laajan valikoiman pop-kappaleita eri kielillä.

Ukko on 16-vuotias monilahjakas nuori taiteilija. Hän on kiinnostunut taiteen eri tyylilajeista; sekä näyttelemisestä että musiikin esittämisestä. Ukon instrumentit ovat piano ja koskettimet. Kesällä hän kiertää erilaisten koskettimien kanssa ja esittää improvisaation ja omien sävellysten kautta jazz, pop ja new-age -tyylistä musiikkia.

Kesämusiikkia Porvoossa on pilottiprojekti, jonka järjestävät Porvoon kaupungin kulttuuripalvelut ja Porvoonseudun musiikkiopisto yhteistyössä Taidetehtaan säätiön kanssa.

Lisätiedot: