Siirry sisältöön

Nuoret taiteilijat toteuttavat muraalimaalauksen Tolkkistentien alikulkuun

Kaksi nuorta taiteilijaa, Make Gavrilov ja Nea Hasu,a Porvoon taidekoulusta ovat kesän aikana, Porvoon kaupungin kulttuuripalveluiden toimeksiannosta, suunnitelleet Tolkkistentien alikulkutunneliin seinämaalauksen.

Taideteos Jäljenjättäjättäjä.

Make Gavrilov ja Nea Hasu ovat saaneet vapaat kädet luoda teoksen, joka jollain tavalla kuvastaa Porvoota.

– He totesivat jo varhaisessa vaiheessa, että he haluavat tehdä jotain, jossa on aaltoja ja vettä. Teema on mitä parhain, virtaahan joki kaupungin halki. Kesän aikana taiteilijat ovat tehneet luonnoksia ja suunnitelleet teoksen värimaailmaa, ja nyt on vihdoin aika tarttua siveltimeen ja maalata, Taidekoulun rehtori Jenni Iivonen kertoo.
Tunnelin maalaustyöt alkavat perjantaina 29. syyskuuta ja työtä tehdään pääsääntöisesti viikonloppuisin 8. lokakuuta asti.


Osa Länsirannan taideohjelman kokonaisuutta

Teos on osa Länsirannan taideohjelman kokonaisuutta.
– Taide julkisessa tilassa lisää alueen viihtyvyyttä, luo vahvan taideidentiteetin kaupunginosalle ja tuo nykytaiteen keskelle porvoolaisten arkea, toteaa kulttuuripalvelupäällikkö Susann Hartman.
Hankintapäätöksistä ja taiteilijavalinnoista vastaa taiteenhankintaryhmä, johon kuuluvat mahdollisen hankekohtaisesti palkatun kuraattorin lisäksi edustajat kulttuuripalveluista, kaupunkisuunnittelusta, Porvoon museosta, Porvoon taiteilijaseurasta ja rakennusyhtiöistä.
Hankintoja koordinoi Frei Zimmer Oy. Taidehankinnat rahoitetaan alueen rakennuttajille syntyvän taidevelvoitteen kautta. Teoksia omistavat pääasiassa alueen taloyhtiöt ja Porvoon kaupunki.
Tunneli on jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden käytössä maalaustyön aikana, mutta kaupunkilaisilta toivotaan erityistä varovaisuutta alueella kuljettaessa.