Siirry sisältöön

Nuorisopalveluiden syyskauden toiminta on käynnistynyt aktiivisesti

Nuorisotilojen toiminta jatkuu kesätauon jälkeen, ja tilat ovat avoinna iltapäivisin keskustan, Kevätkummun ja Gammelbackan alueella.

Nuorisotilojen toiminta jatkuu kesätauon jälkeen, ja tilat ovat avoinna iltapäivisin keskustan, Kevätkummun ja Gammelbackan alueella.

Nuorisotilojen ilta-aukiolot alkavat syyskuussa, jolloin nuorisotilat ovat avoinna yläkouluikäisille ja vanhemmille nuorille myös iltaisin ja lauantaisin. 

Tarjolla on monipuolista ohjattua vapaa-ajan toimintaa, johon osallistuminen on maksutonta. Nuorisotiloille voi tulla pelailemaan, askartelemaan, tapaamaan kavereita, osallistua kerhotoimintaan tai teemailtoihin. Paikalla on aina aikuisia nuorisotyön ammattilaisia, jotka ohjaavat toimintaa ja suunnittelevat toiminnan sisältöä yhdessä nuorten kanssa. Nuorisotilan toimintaan voi osallistua hankkimalla nuorisokortin, jonka saa palauttamalla nuorisokorttihakemuksen nuorisotilalle.

Tilojen aukioloajat ja ikäryhmät vaihtelevat toimipisteittäin ja tarkemmat tiedot löytyvät osoitteesta www.porvoo.fi/nuorisotilat. Nuorisotilojen avoimen toiminnan lisäksi nuorisopalvelut järjestää tapahtumia ja leirejä ja tekee tiivistä yhteistyötä koulujen kanssa.

Porvoon kaupungin nuorisotyöntekijät ovat liikkeellä nuorten suosimilla paikoilla elo-syyskuussa perjantaisin kello 18–22 ja lauantaisin kello 16–22. Nuorisotyöntekijät ovat nuorten tavoitettavissa juttelua sekä kohtaamista varten ja auttamassa mahdollisissa ongelmatilanteissa. Jalkautuvan nuorisotyön tavoittaa päivystysaikana numerosta 040 192 8728.

Toimintaa syyslomalla

Tulevalla syyslomalla nuorisopalvelut järjestää Zentrassa, Mannerheiminkatu 20, syysloman toimintapäivät 14.–16. lokakuuta. Toimintapäivien teemoina ovat liikunta ja liikkuminen, kulttuuri, pelit ja kädentaidot.  Keskiviikosta perjantaihin klo 10–16 on kaikkien kouluikäisten mahdollisuus kokeilla erilaisia liikuntalajeja, tutustua työpisteissä kädentaitoihin sekä viettää aktiivinen syysloma mukavassa seurassa. Lisäksi yläkoululaisille järjestetään avointa nuorisotilan iltatoimintaa, LAN-tapahtuma sekä musailta syysloman aikana. Ohjelma ja aikataulut päivittyvät Porvoon kaupungin nettisivuille www.porvoo.fi/nuoret.

Tukea erilaisiin elämäntilanteisiin

Kohdennettu nuorisotyö sekä etsivä nuorisotyö tavoittavat nuoria yksilöllisemmin ja tukevat nuoria heidän erilaisissa elämäntilanteissaan. Työntekijöihin voi olla yhteydessä, jos nuoren elämäntilanne huolestuttaa tai tukea kaivataan esimerkiksi opiskeluun, asumiseen tai työnhakuun liittyvissä asioissa. Etsivä nuorisotyö palvelee 16–29-vuotiaita nuoria ja kohdennettu nuorisotyö yläkouluikäisiä nuoria.

Tieto-, neuvonta- ja ohjauspiste Ohjaamo palvelee WSOY-talon katutasossa sijaitsevassa toimipisteessä, Mannerheiminkatu 20 E. Neuvoa voi hakea esimerkiksi työnhakuun, koulutukseen tai asunnon etsimiseen liittyvissä kysymyksissä ma-ke klo 12.30–16 ja to klo 12.30–18. Palvelut ovat maksuttomia ja suunnattu kaikille alle 30-vuotiaille. Ohjaamoon voi tulla ilman ajanvarausta tai varaamalla ajan. Ohjaamon eri alojen ammattilaiset palvelevat nuoria ja heidän perheitään erilaisissa kysymyksissä. Ohjaamon työntekijän tavoitat myös Koppari-chatista maanantaista torstaihin klo 12.30–16 osoitteessa www.koppari.fi  sekä puhelimitse numerosta 040 676 1442.

Nuorisopalvelujen toimipisteissä ja Ohjaamossa voi asioida ainoastaan täysin oireettomana. Toiminnassa kiinnitetään erityistä huomiota turvallisuusohjeisiin ja huolehditaan hyvästä hygieniasta, kuten käsien pesusta ja työvälineiden puhdistamisesta sekä turvaväleistä. Osallistujia neuvotaan ja valvotaan ohjeiden noudattamisessa. Ulkomaanmatkalta korkean koronariskin maista Suomeen palaavien henkilöiden tulee noudattaa 14 vuorokauden karanteeniohjeistusta.

Lisätietoja ja kaikkien nuorisopalveluiden työntekijöiden yhteystiedot ja somekanavat löytyvät osoitteesta www.porvoo.fi/nuoret.