Siirry sisältöön

Nyt pääset vaikuttamaan kaupungin ilmasto- ja ympäristöohjelman sisältöön!

Onko ilmastonmuutoksen hillintä mielestäsi tärkeä asia? Mitä Porvoon ilmasto- ja ympäristöohjelman pitäisi mielestäsi sisältää? Mikä on mielestäsi tärkeää Porvoon kaupungin metsissä ja metsien hoidossa?

Muun muassa näihin kysymyksiin pääset vastaamaan kaupungin avaamassa kyselyssä, jonka avulla kerätään porvoolaisten ajatuksia kaupungin ilmasto- ja ympäristöohjelman valmistelua sekä metsän hoidon ja käytön suunnittelua varten. Kysely on auki 9. huhtikuuta asti.

Ohjelman sisältöön pääset vaikuttamaan myös porvoolaisille suunnatussa työpajassa, joka järjestetään maanantaina 17. huhtikuuta kello 17–20 Taidetehtaan Tehdassalissa (Läntinen Aleksanterinkatu 1). Myös porvoolaiset yrittäjät ovat tilaisuuteen tervetulleita! Tilaisuuteen mahtuu mukaan 100 henkilöä ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen on auki 9. huhtikuuta kello 15 asti tai niin kauan kuin paikkoja on jäljellä.

Unelmien Porvoo on ilmastotekojen kaupunki

Porvoon kaupunki on kaupunkistrategiassaan asettanut kunnianhimoiset ilmasto- ja ympäristötavoitteet. Kaupunki tavoittelee hiilineutraalisuutta vuoteen 2030 mennessä, suojelee vesistöjä, soita ja metsiä sekä vaalii luonnon monimuotoisuutta ja lähiluonnon säilyttämistä.

– Osana ilmasto- ja ympäristötyötään kaupunki haluaa kannustaa myös yrityksiä ja asukkaita tekemään ilmastoviisaita ratkaisuja ja arjen tekoja. Siksi haluamme tarjota porvoolaisille mahdollisuuksia vaikuttaa ohjelman sisältöön, kertoo kaupungin kestävän kehityksen asiantuntija Sanna Päivärinta.

Kaupunkistrategian toteutumisen edistämiseksi on kaupunki käynnistänyt vuodenvaihteessa ilmasto- ja ympäristöohjelman valmistelun. Osana ohjelmatyötä huomioidaan myös lainsäädännössä viime aikoina tapahtuneet muutokset.

– Laki ilmastolain muuttamisesta on astunut voimaan maaliskuun alusta ja se velvoittaa kuntia laatimaan tai päivittämään ilmastosuunnitelmansa vähintään kerran valtuustokaudessa. Porvoossa olemassa olevat ilmasto-ohjelma ja ympäristöohjelma yhdistetään nyt yhdeksi kokonaisuudeksi, joka vastaa lainsäädännön asettamiin vaatimuksiin, jatkaa Päivärinta.

Osana ohjelmatyötä kartoitetaan myös kaupungin omistamien metsien käyttöä ja linjataan metsänhoidon tavoitteet kaupungin omistamalla maalla. Ohjelmassa linjattujen tavoitteiden toteuttamiseksi laaditaan myöhemmin yksityiskohtaisempi metsäsuunnitelma.

Ilmasto- ja ympäristöohjelman valmisteluun on varattu aikaa koko kevät ja ohjelmaa koskeva päätöksentekoprosessi käynnistyy kesän jälkeen.