Siirry sisältöön

Ohjaamosta apua ja vinkkejä nuorten kesätyönhakuun

Paras aika hakea kesätöitä on nyt, sillä moni kesätyöpaikka on jo avoinna. WSOY-talossa sijaitseva nuorten ja nuorten aikuisten palvelupiste Ohjaamo tarjoaa apua kaikissa kesätyönhakuun liittyvissä asioissa.

Katurakennuksen työntekijöitä.

Ohjaamo palvelee kesätyönhakijoita maanantaista torstaihin klo 12.30–16 ja Ohjaamon voi tulla ilman ajanvarausta.

Ohjaamoon voi tulla tekemään esimerkiksi CV:n ja kesätyöhakemuksia tai saamaan vinkkejä työn hakemiseen, kesätyösetelituen hyödyntämiseen sekä sopivien työpaikkojen löytämiseen.

– Meille voi tulla vaikka tarkistamaan, miltä oma CV näyttää ulkopuolisen silmin tai hiomaan työhakemusta timanttiseksi, kertoo Ohjaamo Porvoon koordinaattori Leena Thesleff.

– Käymme yhdessä läpi myös työntekijän tärkeitä oikeuksia ja velvollisuuksia, jatkaa ohjaamotyöntekijä Erika Lindholm.


Kesätöihin painottuva rekrytointi-ilta alle 30-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille

Ohjaamo Porvoo järjestää torstaina 26.1.2023 kesätöihin painottuvan rekrytointi-illan alle 30-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille klo 16–18.
Rekrytointi-ilta on maksuton, pieni messumainen tapahtuma, jossa työnhakija pääsee keskustelemaan suoraan työnantajien kanssa avoimista kesätyöpaikoista. Tapahtumassa on mukana porvoolaisia yrityksiä, jotka hakevat yli 600 kesätyöntekijää Porvoon alueelle. Työnantajat ovat paikalla koko tapahtuman ajan, klo 16–18 ja tapahtumaan voi osallistua mihin aikaan vain tällä välillä.
Hygieniapassikoulutusta, anniskelupassikoulutusta sekä työturvallisuus- ja tulikorttikoulusta

Ohjaamo tarjoaa alle 30-vuotiaillle porvoolaisille maaliskuussa useita työllistymistä edistäviä lyhytkorttikoulutuksia 10 euron osallistumismaksulla. Tarkoituksena on toteuttaa maaliskuussa ainakin hygienia- ja anniskelupassikoulutukset ja mahdollisuuksien mukaan myös työturva- ja tulityökorttikoulutukset. Koulutusten ajankohdat varmistuvat myöhemmin ja niistä tiedotetaan ensimmäisenä Ohjaamon verkkosivuilla sekä Instagramissa.

Kesäduuni Duunitehtaalta?

Työpaikka kesäksi tai pidemmäksi ajaksi kiikarissa? Duunitehtaalla on mahdollisuus verkostoitua työnantajien kanssa ja napata unelmien kesäduuni. Duunitehdas 2023 järjestetään jälleen Taidetehtaalla 7.2.2023 klo 10–15. Myös Ohjaamo on mukana Duunitehtaassa, tule juttelemaan!

Nuorten työllistämiseen on tarjolla kesätyösetelitukea

Kaupunki tukee myös tänä vuonna nuorten kesätyöllistymistä 250 euron arvoisella kesätyösetelillä. Tukea maksetaan Porvoossa toimiville työnantajille, jotka työllistävät porvoolaisia vuosina 2005–2007 syntyneitä nuoria vähintään kahdeksi viikoksi. Työnantaja varaa setelituen ja yksi työnantaja voi varata korkeintaan viisi seteliä. Seteleiden varausaika alkaa 8. helmikuuta ja niitä on jaossa yhteensä 150 kpl.

Nuori voi muistuttaa työnantajia näiden mahdollisuudesta hakea kesätyöseteliä tai hakea avoimiksi ilmoitettuja kesätyösetelityöpaikkoja kaupungin nettisivuilta.
Kesätyösetelitukea koordinoi Ohjaamo. Lisätietoa setelistä saa käymällä Ohjaamossa tai ottamalla yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla.
Ohjaamo on kaikkien alle 30-vuotiaiden maksuton ohjaus-, neuvonta- ja palvelupiste WSOY-talossa (Mannerheiminkatu 20 E).