Siirry sisältöön

Pääosa avustuspäätöksistä tehdään vasta kesäkuussa, näiden avustusten maksatus siirtyy kuukaudella aiemmasta

Porvoon kaupungin avustusten hakuaika päättyi maaliskuun lopussa. Määräaikaan mennessä hakemuksia saapui 488 kappaletta.

Porvoon kaupungin tunnus.

Kaupungin avustuksia haettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa kokonaan sähköisessä järjestelmässä. Osaan Porvoon kaupungin avustuksista oli tullut tämän vuoden hakuun muutoksia muun muassa avustuksen myöntämisen kriteereihin sekä hakulomakkeisiin. Uusi hakutapa edellytti vahvaa tunnistautumista myös yhdistysten hakemuksen jättäjiltä. Kaupunki järjesti avustusten hakijoille info- ja koulutustilaisuuksia ja tukea avustusten hakuaikana.
– Muutos otettiin hakijoiden parissa todella hyvin vastaan. Joitakin hankaluuksia ilmeni, mutta en ole kuullut, että kenenkään hakemus olisi jäänyt uuden hakutavan vuoksi tekemättä, vapaa-aikajohtaja Anders Lindholm-Ahlefelt kertoo.
– Haluankin tässä esittää isot kiitokset kaikille hakijoille kärsivällisyydestä ja kaupungin henkilöstölle, jotka ovat auttaneet avustusten täyttämisessä ja antaneet hakijoille tukea ja neuvoa, Lindholm-Ahlefelt sanoo.

Avustusten maksatus heinäkuussa

Hakemusten käsittelijät läpikäyvät hakemukset toukokuun aikana, ja elinvoiman toimialaan liittyvät hakemuspäätökset käsitellään elinvoimalautakunnassa 13. kesäkuuta.
– Tämä tarkoittaa, että näiden avustusten maksatus siirtyy heinäkuulle, kuukautta aiempaa myöhäisemmäksi. Toivon, ettei tämä aiheuta kenellekään ylitsepääsemättömiä hankaluuksia, Anders Lindholm-Ahlefelt toteaa.

Yksityistieavustukset maksetaan tuttuun tapaan kesäkuussa

Yksityistien kunnossapitoon saapui määräaikaan mennessä 229 hakemusta ja 14 hakemusta perusparantamiseen. Yksityisteiden avustuspäätökset valmistuvat aikaisempien vuosien tapaan toukokuussa ja kunnossapitoavustukset maksetaan kesäkuussa.

Maaliskuussa haettavana olivat seuraavat avustukset:

Kulttuuritoiminnan avustukset, kuten kohdeavustus, taiteilija-apuraha ja Hopea-Untracht-rahaston apuraha. Nuorisotoiminnan ja liikuntatoiminnan avustukset, yhteisöllisyyden avustus, kansalaisopiston opistolaiskuntien avustus, taiteen perusopetuksen avustus sekä yksityistieavustus.

Hyvinvointialueuudistuksen ja yhteisöllisyyden avustuksen perustamisen myötä erilliset kansalaistoiminnan avustus, sosiaali- ja terveystoimen avustus sekä työllisyyshankeavustus on lakkautettu, eikä niitä enää voinut hakea tämän vuoden avustushaussa. 

: