Siirry sisältöön

Peipon koulun oppilaat esittävät yhdessä ammattilaisten kanssa oopperan Lähde

Peipon koulun oppilaat esittävät Sari Kaasisen säveltämän ja Juhani Koiviston kirjoittaman koululaisoopperan Lähde Peipon koululla perjantaina 18. marraskuuta klo 18.

pianokoskettimet ja nuotit.

Koululaisooppera on Suomen Kansallisoopperan ja -baletin koululaisyhteistyötä, jossa mukaan valittujen koulujen oppilaat esiintyvät yhdessä ammattilaisten kanssa.

Peipon koulu haki viime keväänä mukaan Suomen Kansallisoopperan ja –baletin koululaisyhteistyöhön. – Tulimme valituiksi noin 20 koulun joukkoon, jotka pääsivät valmistelemaan koululaisoopperaesitystä tälle syksylle, Peipon koululta projektin yhteyshenkilönä toimiva luokanopettaja Päivi Jussila kertoo.

Koululaisoopperassa 40–60 oppilaan ryhmä 5.–6.-luokkalaisia on perehtynyt omien opettajiensa ohjaamina roolihahmoihin, aiheeseen ja musiikkiin.
Ennen esitystä on yksi ennakkoharjoituspäivä Kansallisoopperan ohjaajan ja muusikon vetämänä.
– Esityspäivänä harjoitellaan sitten Kansallisoopperan solistien ja muusikoiden kanssa oopperan tuomissa lavasteissa, Jussila kertoo.

Syksyn esityksiä varten nuotit, libretto ja opettajan materiaali saatiin koululle toukokuun lopussa.
– Syksyn mittaan on luettu partituuria, laulettu ja harjoiteltu kohtauksia. Hämmästyttävää on ollut oppilaiden nopea oppimis- ja muistamiskyky sekä kyky heittäytyä rooliin, Järvi kehuu.

Oopperan keskeisissä rooleissa ovat Suomen Kansallisoopperasta sopraano Johanna Isokoski, mezzosopraano Katariina Heikkilä ja baritoni Riku Pelo. Muusikkoina ovat kantelisti Senni Eskelinen ja lyömäsoittaja Mongo Aaltonen. Oopperan ohjauksesta vastaa Ann-Mari Ohtamaa.
Peipon koulun 5.-luokkalaiset ovat kuorona sekä kantelisteina ja kellopelisteinä.

Ensin esitys oman koulun väelle, sitten suurelle yleisölle

Ooppera esitetään oman koulun väelle ensin iltapäivällä perjantaina 18. marraskuuta ja illalla on maksullinen pääesitys.
Ennen oopperaa voi nauttia 5.-luokkalaisten vanhempien järjestämästä buffetista, maksuna käy käteinen ja MobilePay. Lippuja voi ostaa käteisellä hintaan 10 euroa Peipon koululta ke 16.11. klo 15–17 Peipon koululta.