Siirry sisältöön

Peipon koulussa on todettu koronavirustartunta  

Tartunnan saanut on kotihoidossa, ja hänet on määrätty eristykseen. Tartunnalle on koulussa altistunut yhteensä noin 20 henkilöä.   

Tartunnan saanut on kotihoidossa, ja hänet on määrätty eristykseen. Tartunnalle on koulussa altistunut yhteensä noin 20 henkilöä.   

Altistuneiden huoltajat ovat saaneet tiedon altistumisesta. Jos yhteydenottoa ei ole tullut, ei kontaktia tartunnan saaneisiin ole ollut.   

Terveydenhuoltoviranomaiset ottavat henkilökohtaisesti yhteyttä altistuneisiin viimeistään sunnuntaina 5. syyskuuta. Altistuneet määrätään kotikaranteeniin, ja he saavat karanteeniohjeet.   

 Altistuneiden henkilöiden perheenjäseniä ei määrätä karanteeniin, koska he eivät ole olleet tekemisissä tartunnan saaneen kanssa. Karanteeniin määrättyjen sisarukset voivat mennä kouluun ja päiväkotiin.   

Kyseisissä kouluissa altistuneiden oppilaiden opetus järjestetään perusopetuslain mukaisesti poikkeavin opetusjärjestelyin, kuten esimerkiksi etäopetuksena. Käytännön järjestelyistä ja mahdollisuudesta noutaa lounas tiedotetaan Wilman kautta. Koulun muut oppilaat jatkavat koulunkäyntiä lukujärjestyksen mukaisesti noudattaen aikaisemmin annettuja turva- ja hygieniaohjeita.    

Koronatestiin pitää hakeutua lievissäkin oireissa   

Koronatestiin pitää hakeutua lievissäkin oireissa. Koronatestiin voi varata ajan sähköisesti Koronabotista ympäri vuorokauden tai puhelimitse numeroissa 040 547 7764 tai 040 481 0344. Numerot palvelevat ma–to klo 8–15.30, pe klo 8–14.30.   

 Epäiletkö koronavirustartuntaa? Toimi näin: www.porvoo.fi/tietoa-koronaviruksesta-ja-sen-ehkaisysta