Siirry sisältöön

Peliaiheista ohjelmaa kaikenikäisille porvoolaisille Kansallisella peliviikolla 7.–13. marraskuuta

Kansallinen peliviikko on kirjastojen aloitteesta lähtenyt pelikasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on rakentaa positiivista pelikulttuuria ja vähentää pelaamiseen ja pelaajiin liittyvä ennakkoluuloja.

Pelikonsoli.

Peliviikkotoimintaa Porvoossa järjestävät kaupungin nuoriso-, kirjasto- ja kulttuuripalvelut yhteistyökumppaneidensa kanssa. Toiminta on maksutonta.

Kirjaston peliviikko


Peliviikon aikana pääkirjastolla esillä retrokonsoleita sekä muita pelejä kuten esim. pöytäjääkiekko. Viikon aikana järjestetään myös Battle Sheep-lautapelin karsintaturnaus osana Uudenmaan kirjastojen yhteistä turnausta. Porvoon karsintaturnauksen voittaja pääsee osallistumaan Keravan kirjaston lopputurnaukseen 12.11.

Lauantaina lastenkirjastolla virtuaalitodellisuutta sekä J.R.R. Tolkienin maailmaan sijoittuvan Middle-Earth miniatyyripelin esittely.

Peli- ja animemusiikkikonsertti digitaalisessa muodossa


Osana kaupungin kulttuurikasvatusohjelma Kultista tarjoaa kulttuuripalvelut porvoolaisille 9.-luokkalaisille digitaalisen konserttielämyksen Game Music Collective -orkesterin kanssa.
Orkesteri koostuu nuorista ammattimuusikoista, jotka haluavat olla suunnannäyttäjiä pelimusiikin esittämisessä ja toimia uuden populaarikulttuurin ilmiön eturintamassa.
Taidetehtaalla kuvatussa konsertissa kuullaan musiikkia sekä anime- että pelimusiikin maailmasta. Konsertti esitetään kouluissa 7.–11. marraskuuta.
Konsertti esitetään myös kaupungin nuorisotiloilla 11. marraskuuta klo 18 yhteistyössä nuorisopalveluiden kanssa.

Peliviikkoa vietetään myös nuorisotiloilla


Nuorisotilat ovat pullollaan erilaisia lauta-, kortti-, ja konsolipelejä ja niitä voi tulla pelaamaan yksin, kavereiden kanssa tai koko perheen voimin.
Maanantai 7.11. on nuorisotiloilla lauta- ja korttipelipäivä ja silloin istutaan yhdessä pöydän ääreen pelaamaan. Tule pelaamaan vanhoja klassikoita tai testaa uutuuksia.

Keskiviikkona 9.11. on mahdollisuus päästä osaksi virtuaalitodellisuutta. Kaikille kolmelle nuorisotilalle viritetään VR-lasit ja pääset kokeilemaan esimerkiksi pelejä BeatSaber sekä JobSimulator.

Pelaaminen ja ammattilaispelaajaksi ryhtyminen on nykyään entistäkin suositumpaa. Nuorisopalvelut järjestävät huoltajille striimin, jossa keskustellaan mm. e-urheilusta ja siitä, kuinka huoltajat voivat tukea nuoria pelaamisessa. Striimi järjestetään torstaina 10.11.