Siirry sisältöön

Penkojaiset jälleen Kantele-talossa lauantaina 26. maaliskuuta

Vaatteiden ja liikuntavälineiden kierrätyspäivä, Penkojaiset, järjestetään jälleen 26. maaliskuuta Kevätkummussa pitkän tauon jälkeen.

Tapahtumapaikkana on Kantele-talo Sammontie 3, klo 11–14 välisenä aikana. Tapahtuma oli tarkoitus järjestää myös maaliskuussa 2020, mutta koronarajoitusten kiristyessä tapahtuma peruuntui viime hetkillä.
Penkojaisten idea on hyvän tekeminen – rahaa ei tapahtumassa liiku. Tapahtumaan on jo otettu aiemmin vastaan hyväkuntoisia ja puhtaita lasten, nuorten ja aikuisten vaatteita ja liikuntavälineitä, jotka ovat nyt odottaneet tapahtuman järjestämistä.
– Voit siis tulla tekemään löytöjä penkojaisiin, jolloin mukaan saa ottaa löytämänsä tuotteet ilman maksua, nuorisotyöntekijä Merja Sevilä Kevätkummun aluetyöryhmästä kertoo.
Vaatteet jaotellaan tapahtumassa ikäryhmittäin ja mahdollisuuksien mukaan myös koon mukaan, jolloin kävijöiden on helpompi löytää etsimänsä.
– Tapahtuman aikana voit vilkaista, löydätkö itsellesi jotakin mieluista ja ottaa sen mukaasi. Toivomme kierrätystapahtuman tavoittavan kaikenikäisiä porvoolaisia. Aikaisempina kertoina erityisesti lasten ja nuorten vaatteita tuli lahjoituksena ihailtavan paljon, ja ne olivat todella hyväkuntoisia – osa kuin uusia, Merja Sevilä toteaa.
Penkojaisiin tuleville suositellaan kasvomaskin käyttöä.