Hoppa till innehåll

Bytesdagen återvänder till Kantelehuset lördagen den 26 mars

Bytesdagen för kläder och idrottsutrustning ordnas igen den 26 mars i Vårberga efter en lång paus.

Evenemanget äger rum i Kantelehuset på adressen Sampovägen 3 kl. 11–14. Ursprungligen skulle evenemanget också ha ordnats i mars 2020, men på grund av coronarestriktionerna ställdes evenemanget in i sista minuten.
Tanken med bytesdagen är att göra gott. Pengar byter inte ägare på evenemanget. Man har sedan tidigare tagit emot rena kläder och idrottsutrustning i bra skick för barn, unga och vuxna till bytesdagen. Tidpunkten för evenemanget har dock varit oklar.
– Du kan alltså komma och göra fynd du får ta med dig utan betalning, berättar ungdomsarbetaren Merja Sevilä från Vårberga områdesarbetsgrupp.
Kläderna utställs enligt åldersgrupp och också enligt storlek i den mån det går, vilket gör det lättare för besökare att hitta vad de letar efter.
– På bytesdagen kan du kolla om du hittar något intressant och ta det hem. Vi hoppas att Borgåbor i alla åldrar upptäcker bytesdagen. Tidigare gånger har vi fått berömvärt mycket kläder särskilt för barn och unga, och de har varit i väldigt bra skick, vissa har varit som nya, berättar Merja Sevilä.
Användning av ansiktsmask rekommenderas för besökarna.